Amb les mans a la pasta

Per als xiquets, la cuina pot convertir-se en part de la seua diversió diària
i aprendre els diferents aliments i nutrients, necessaris per al seu desenvolupament.

hui mengem

7 setembre 2016

Compartix

Et proposem un menú per a cuinar amb xiquets

Cuinar amb els més menuts de la casa és un autèntic plaer, tant per a ells com per als qui els ensenyen. Triar la recepta, reunir els ingredients i tot el material que necessitaran és una cosa que pot canviar la concepció dels xiquets sobre els aliments i del menjar. A més, és una bona via perquè s’inicien a conéixer quines són las
propietats dels aliments i la importància de portar una dieta equilibrada.

Partint d’esta idea, i considerant que els xiquets són un motor capaç
de canviar grans aspectes d’este món, sorgix la necessitat d’oferir-los una infinitat d’oportunitats per a crear-los una consciència limentària que vaja més enllà de simples gustos i que tinga en compte els beneficis que comporta fer una tria convenient d’aliments, una
manipulació correcta i una preparació agradable, divertida i profitosa.

Cuinar amb els més menuts de la casa pot ser un autèntic plaer.

FOMENTANDO SU CURIOSIDAD

Són nombroses les possibilitats d’acostar als xiquets la passió per la cuina i la bona alimentació. La seua participació activa, amb llibertats, es contempla des de la proposta d’un menú, a partir del qual poden
elaborar la llista d’ingredients necessaris per a cuinar. Triar i comprar els aliments que s’ajusten millor a la seua preparació, sense deixar de banda conceptes com la temporalitat de les fruites i verdures, el
respecte del medi ambient i els aspectes nutricionals. Estos últims, transmesos fonamentalment pel nucli familiar, que ha de donar suport a una alimentació saludable per mitjà de l’exemple. Guiar en
la lectura i la interpretació de les etiquetes, despertant la curiositat dels xiquets, també és important i els ajudarà a comprendre el que mengen.

I arribat el moment de posar-se mans a l’obra, assistim a un cúmul d’expressions i emocions, ja que la gastronomia manifesta estats d’ànim, deixa volar la imaginació, alhora que promou un ordre mental capaç d’ajudar a visualitzar conceptes com el pes i la mida i a seguir
unes pautes en la mescla d’ingredients. L’activació i combinació de les dues àrees oferix resultats únics.

Tocar, tallar, triturar, mesclar, batre, pastar, calfar, saltejar, cuinar, decorar i servir representen un gran nombre d’accions recollides en un menú amb un primer, un segon i unes postres que espenta a provar textures, a descobrir nous sabors, colors i olors i, per damunt de tot, que fomenta la complicitat, les rialles i el fet de compartir una estona
agradable i exclusiva en família.

LA NOSTRA PROPOSTA

Et proposem algunes receptes senzilles amb ingredients naturals i casolans, per a fer que el menjar de sempre es convertisca en una nova delícia per als més menuts:

  • Llavors de carabassa torrades
  • Pizza farcida vegetariana
  • Espuma de llima