Arròs negre amb gambots i carxofes
Seguix els passos del vídeo per a fer este deliciós arròs negre amb gambes. També et comptem altres combinacions amb més peixos perquè et lluïsques.
hui mengem
Compartix
Ingredients
- 400 g d’arròs
- 200 g de carxofes
- 250 g de gambots
- 40 g de tinta de sépia o calamar
- 2 l de caldo de peix
- 1 all
- ½ culleradeta de pebre roig de la Vera
- Mitja tomaca ratllada
- Oli d’oliva
- Sal
Recepta pas a pas
1. Ratlla les tomaques.
2. Pela les carxofes fins que arribes a la part més tendra. Una vegada pelades, partix-les en quarts.
3. Afig oli a la paella i marca els gambots pels dos costats sense que arriben a cuinar-se del tot. Reserva’ls.
4. Sofrig les carxofes fins que queden daurades. Compte, no les tragues de la paella!
5. Afig l’all laminat a la paella i frig-lo; després el pebre roig i, tot seguit, la tomaca ratllada.
6. Afig l’arròs al sofregit perquè s’impregne amb la mescla.
7. Afig la tinta a l’arròs i remena-ho bé. Tot seguit, aboca-hi el caldo de peix, juntament amb la sal que consideres necessària, i deixa que l’arròs es coga durant 16 minuts aproximadament. Compte!, quan el caldo comence a bullir, baixa el foc a foc mitjà.
8. Una vegada l’arròs estiga a punt de cuinar-se, afig-li els gambots.
9. Truc: si vols aconseguir el típic socarrat valencià, quan passen els 16 minuts de cocció, apuja el foc 2 o 3 minuts perquè se socarre l’arròs que està per davall.
Coneix més sobre els tipus d'arrossos i els temps de cocció ací.