Arròs negre amb gambots i carxofes 

Seguix els passos del vídeo per a fer este deliciós arròs negre amb gambes. També et comptem altres combinacions amb més peixos perquè et lluïsques.

hui mengem

Compartix

Ingredients 

400 g d’arròs 

200 g de carxofes

250 g de gambots 

40 g de tinta de sépia o calamar

2 l de caldo de peix

1 all

½ culleradeta de pebre roig de la Vera

Mitja tomaca ratllada 

Oli d’oliva 

Sal

Recepta pas a pas

1.  Ratlla les tomaques.
2.  Pela les carxofes fins que arribes a la part més tendra. Una vegada pelades, partix-les en quarts.
3. Afig oli a la paella i marca els gambots pels dos costats sense que arriben a cuinar-se del tot. Reserva’ls. 
4. Sofrig les carxofes fins que queden daurades. Compte, no les tragues de la paella!
5. Afig l’all laminat a la paella i frig-lo; després el pebre roig i, tot seguit, la tomaca ratllada. 

6. Afig l’arròs al sofregit  perquè s’impregne amb la mescla. 
7. Afig la tinta a l’arròs i remena-ho bé. Tot seguit, aboca-hi el caldo de peix, juntament amb la sal que consideres necessària, i deixa que l’arròs es coga durant 16 minuts aproximadament. Compte!, quan el caldo comence a bullir, baixa el foc a foc mitjà.

8. Una vegada l’arròs estiga a punt de cuinar-se, afig-li els gambots.

9. Truc: si vols aconseguir el típic socarrat valencià, quan passen els 16 minuts de cocció, apuja el foc 2 o 3 minuts perquè se socarre l’arròs que està per davall.



Coneix més sobre els tipus d'arrossos i els temps de cocció ací.