Bombes de creïlla pas a pas
T’ensenyem a preparar unes bombes de creïlla farcides de deliciosa carn. Un plat a plaer de qualsevol paladar. No te’l pots perdre!
hui mengem
Compartix
Segur que este és un plat que has vist més d’una vegada en la carta del teu bar preferit, però no t’has atrevit mai a fer. Doncs ha arribat el moment de descobrir com pots elaborar estes bombes de creïlla, que, a més, podràs farcir amb infinitat d’ingredients: formatge, pollastre, bolets… Hui descobrim com es fan les bombes de carn picada.
Un plat ideal per a sopars de picadeta amb amics, per a servir un plat senzill com a entrant o per a sorprendre els teus comensals amb alguna cosa nova.
Ingredients per a les bombes de creïlla
Per a la nostra recepta de bombes de creïlla,, en este cas farcides de carn, necessitarem el següent:
- 1 k de creïlles
- 200 g de carn picada mixta, mitat porc i mitat vedella
- 1 ceba
- 100 ml de tomaca fregida
- 2 alls
- 2 ous
- Farina
- Pa ratllat
- Oli per a fregir
- Sal
- Pebre
Com podem preparar unes gustoses bombes de creïlla farcides
Una vegada tenim clars els ingredients que necessitarem, començarem amb el primer pas.
1. El primer que farem serà bollir les creïlles. Posem una cassola al foc amb bastant aigua i un pessic de sal.
2. Quan l’aigua alce el bull, tirem les creïlles amb precaució i les deixem coure fins que estiguen blanetes. Si les tallem a la llarga, en lloc de posar-les senceres, després serà més fàcil xafar-les.
3. Mentre es couen, preparem la carn. Piquem la ceba molt fina i la sofregim en una paella. Després hi afegim els alls tallats en làmines i un poc de sal i els ablanim.
4. A continuació, hi afegim la carn picada i l’ofeguem fins que se separe. Hi afegim la tomaca fregida, la mesclem bé i deixem que es cuine a foc lent durant aproximadament 10 minuts. És important anar remenant-ho de tant en tant perquè no es creme.
5. Quan tinguem les creïlles a punt, les escorrem i les deixem temperar.
6. Xafem les creïlles en un recipient. Si és pla, ho farem millor. Una vegada tinguem totes les creïlles fetes puré, agafem una porció i l’aplanem per a obtindre una truita d’aproximadament 1 cm de gruix. Posem una cullerada de farciment al centre i ho tanquem amb una altra truita de puré. Li donem forma amb les mans fins que tinguem una bola ben segellada i compacta.
7. Una vegada tinguem totes les boles, les arrebossem. Les passem en primer lloc per farina, després per ou i a continuació, per pa ratllat.
8. Fregim les bombes en una paella amb bastant d’oli calent i intentem que es frigen per tots els costats. Quan estiguen daurades, les retirem i les deixem escórrer en un paper absorbent. I així de fàcil és preparar unes bombes farcides de carn!
9. Un dels avantatges d’este plat és, que a més d’agradar a xiquets i grans, són tan versàtils que combinen amb tot. Per exemple, si t’agraden els sabors forts pots crear la teua recepta de bombes de creïlla picants. Només has d’afegir a la carn un toc de caiena picada o unes gotes de tabasco. I si t’agrada mullar, et proposem acompanyar este plat amb salva brava o allioli.
Boníssimes!