Com maquillar-se? Trau partit del teu rostre

Quants productes de maquillatge tens a casa? Els utilitzes tots? I, el que és més important, els utilitzes correctament? Per a maquillar-nos és molt important tindre en compte els nostres trets. Pren nota!

SALUT I BELLESA

21 desembre 2018

Compartix

El secret del maquillatge i, sobretot, de les correccions facials, està en la creació de llums i ombres en zones concretes del rostre. Per a aconseguir-ho, n’hi ha prou d’utilitzar dos tons de maquillatge, un per a aconseguir el color natural de la pell i l’altre, més fosc, per a corregir imperfeccions. Tot això, unit a una bona il·luminació, produirà un efecte òptic que contribuirà a crear una cara més fina i prima.

Una correcció per a cada tipus de rostre

Per l’harmonia de les seues formes, el rostre ideal és l’ovalat, per tant sempre es tendix a simular esta forma en altres tipus de rostre, com el redó, el quadrat o l’allargat.

El primer pas és aplicar de manera uniforme la base de maquillatge, que es recomana a més que siga hidratant. Després, hem d’estendre uniformement el maquillatge habitual per tot el rostre i, a continuació, depenent de la forma, se seguiran uns passos o uns altres.


Quan apliques un color fosc, enfonses o dissimules la zona, i quan apliques un to clar, la ressaltes i la il·lumines.

Maquillatge cara ovalada

Este tipus de rostre és el més harmoniós segons els cànons de bellesa actuals, per la qual cosa no necessitarà massa correcció. Només ens limitarem a contornejar la línia que va per davall de l’os del pòmul fins a gairebé el llavi, i difuminar-ho bé perquè el resultat siga natural. Il·luminarem la zona T (front-nas) i la barbeta i posarem un poc de coloret als pòmuls.

Maquillatge cara quadrada

Els seus trets principals són front i mandíbula amples, per tant aplicarem corrector fosc des del pòmul cap a les mandíbules per a fer el rostre més fi i als laterals del front per a intentar allargar el rostre. Il·luminarem la part alta dels pòmuls i també el nas i la barbeta.Sácale partido a tu rostro

Quan apliques els correctors i les bases fosques n’has d’utilitzar poca quantitat i estendre’ls bé. No s’ha de notar res!

Maquillatge cara redona

El rostre redó és el que necessita més correccions per a crear volums i formes. Les zones per ressaltar són el front, davall dels ulls, les galtes i el mentó. Per als pòmuls, cal utilitzar un to més fosc i aplicar-lo a la part inferior baixant un poc cap a la barbeta. Després, s’il·lumina la part superior amb coloret en tons bresquilla i s’arrossega fins a les temples, perquè semble que la cara s’allarga. També es pot il·luminar davall dels ulls i un poc a la barbeta, difuminant-ho amb un pinzell.

Maquillatge cara allargada o triangular

Perquè el rostre semble menys allargat, l’ideal és aplicar pólvores correctores fosques des de les mandíbules cap al mentó i des de les temples fins a la zona central del front, és a dir, de fora cap a dins, així s’arredonix la forma. Després, només cal difuminar-ho una mica i aplicar un poc de coloret als pòmuls.

Maquillatge cara rectangular

El més important per a este tipus de rostres és dissimular l’amplària de la barbeta. S’aplica un corrector fosc difuminant des dels extrems cap arrere, un poc de coloret i llestos.


Sácale partido a tu rostro