Com podem fer llimonada 

Va bé a la panxa, refresca, agrada a majors i menuts i a més és fàcil de preparar. Què més podem demanar? Doncs demana’t una llimonada!

hui mengem

Compartix

Cómo hacer limonada casera


Per a dur-la en un termo i apagar la calor de la jornada, per a disfrutar-la en la piscina o a la vora de la mar, per a després de sopar o prendre’n en dejú de bon matí, la llimonada és una de les begudes més buscades a l’estiu. T’animes a preparar-ne una?

La base de la recepta és senzilla: aigua i llima, però no totes les llimonades tenen el mateix gust. Les proporcions, els condiments i algun “toc secret” o altre marquen la diferència. Ací tens algunes idees perquè crees la teua pròpia recepta.

Recepta de llimonada per a 4 persones

Ingredients

300 ml de suc de llima (4 o 5 llimes espremudes)

100 g de sucre o endolcidor

500 ml d’aigua

- 500 grams de gel

- Menta o herba-sana

Elaboració

1. Preparem un xarop de llima calfant el sucre i l’aigua en una cassola a foc lent. Així aconseguirem que es dissolga bé i no haurem de remenar el fons del pitxer per a evitar que s’acumule. Per a un extra de sabor, es pot afegir a aquest almívar un poc de corfa de llima.

2. Una vegada dissolt tot el sucre, deixem que es refrede al fons d’un pitxer gran, que utilitzarem per a guardar i servir. Si hi hem afegit la corfa de llima, la retirem.

3. A continuació, tirem el suc de llima. El gel s’afig en el moment de servir i s’integra bé amb la mescla.

4. Ho decorem amb menta o herba-sana.Cómo hacer limonada casera


Presentació i conservació

Es recomana deixar-la refredar en la nevera, almenys un parell d’hores, però si tenim poc de temps, acabada de fer i amb gel triturat quedarà ben fresqueta. Una rodanxa de llima, un got o pitxer ben triat i una palleta li donaran un toc retro molt d’acord amb els mesos d’estiu.


Si sobra, o si vols guardar-la per a més avant, aguanta bé en la nevera entre 2 i 3 dies. El més recomanable és posar-la en una botella tancada.

 Una opció per a aprofitar la llimonada que haja sobrat en un primer servici és ficar-la en el congelador entre 3 i 4 hores, remenant cada cert temps, per a aconseguir així un abellidor granissat de llima. Utilitzant uns motles i uns pals de fusta es pot aprofitar la beguda restant per a preparar polos de llima.