Com podem fer llimonada
Va bé a la panxa, refresca, agrada a majors i menuts i a més és fàcil de preparar. Què més podem demanar? Doncs demana’t una llimonada!
hui mengem
Compartix
Per a dur-la en un termo i apagar la calor de la jornada, per a disfrutar-la en la piscina o a la vora de la mar, per a després de sopar o prendre’n en dejú de bon matí, la llimonada és una de les begudes més buscades a l’estiu. T’animes a preparar-ne una?
La base de la recepta és senzilla: aigua i llima, però no totes les llimonades tenen el mateix gust. Les proporcions, els condiments i algun “toc secret” o altre marquen la diferència. Ací tens algunes idees perquè crees la teua pròpia recepta.
Recepta de llimonada per a 4 persones
Ingredients
- 300 ml de suc de llima (4 o 5 llimes espremudes)
- 100 g de sucre o endolcidor
- 500 ml d’aigua
- 500 grams de gel
- Menta o herba-sana
Elaboració
1. Preparem un xarop de llima calfant el sucre i l’aigua en una cassola a foc lent. Així aconseguirem que es dissolga bé i no haurem de remenar el fons del pitxer per a evitar que s’acumule. Per a un extra de sabor, es pot afegir a aquest almívar un poc de corfa de llima.
2. Una vegada dissolt tot el sucre, deixem que es refrede al fons d’un pitxer gran, que utilitzarem per a guardar i servir. Si hi hem afegit la corfa de llima, la retirem.
3. A continuació, tirem el suc de llima. El gel s’afig en el moment de servir i s’integra bé amb la mescla.
4. Ho decorem amb menta o herba-sana.
Presentació i conservació
Es recomana deixar-la refredar en la nevera, almenys un parell d’hores, però si tenim poc de temps, acabada de fer i amb gel triturat quedarà ben fresqueta. Una rodanxa de llima, un got o pitxer ben triat i una palleta li donaran un toc retro molt d’acord amb els mesos d’estiu.
Si sobra, o si vols guardar-la per a més avant, aguanta bé en la nevera entre 2 i 3 dies. El més recomanable és posar-la en una botella tancada.
Una opció per a aprofitar la llimonada que haja sobrat en un primer servici és ficar-la en el congelador entre 3 i 4 hores, remenant cada cert temps, per a aconseguir així un abellidor granissat de llima. Utilitzant uns motles i uns pals de fusta es pot aprofitar la beguda restant per a preparar polos de llima.