Polos casolans, les postres més refrescants
Abellidors i fàcils de fer, són els productes de l’estiu per excellència
hui mengem
Compartix
Tan sans com gustosos, els polos de fruita són fàcils i ràpids de fer a casa i resulten molt abellidors els dies d’estiu. A més, són molt atractius per als xiquets, per això és una bona manera d’introduir més fruita en la seua dieta.
Són unes postres que es poden prendre en qualsevol moment i, a més de ser refrescants, a penes aporten greixos i són rics en vitamines i minerals. Es poden elaborar de moltes maneres: cremosos, de gel, amb fruita, iogurt… i per això és un aliment nutritiu i que conté menys calories que un gelat.
De maduixa, de plàtan, de meló d’Alger, de taronja, de nectarina… es poden combinar de moltes maneres.
Beneficis dels polos de fruita casolans
Com que s’elaboren amb fruita natural, els polos són molt rics en nutrients essencials, ja que les fruites amb què es preparen són riques en vitamines, minerals i antioxidants naturals. A més, són baixos en greix, per la qual cosa es poden incloure en qualsevol dieta equilibrada o d’aprimament.
Et contem diverses receptes de polos de fruites.
Cal tindre:
- Motles o “poleres”
- Batedora
- Congelador
Com fer polos cremosos de mango i plàtan
Ingredients (per a 8 polos)
- Un o dos plàtans
- 300 grams de mango
- Un o dos iogurts grecs (opció vegana: iogurts vegetals)
- Sucre al gust (es pot substituir per endolcidors naturals)
Elaboració
1. Tallem el plàtan en rodanxes, hi afegim el iogurt i ho triturem en la batedora.
2. Tallem el mango a daus, l’afegim a la mescla de plàtan i iogurt i ho tornem a triturar en la batedora.
3. Una vegada la mescla estiga llesta, l’aboquem en motles de polo. Cal tindre en compte que, si s’utilitzen motles amb tapes, s’ha d’evitar omplir-los fins al límit respectant les indicacions de l’envàs, perquè la mescla no se n’isca per les vores una vegada tapat.
4. Quan els motles estiguen plens, els fiquem en el congelador i esperem, aproximadament, unes 4 hores.
Com fer polos casolans de nectarina, plàtan i te verd
Ingredients (per a 6 polos)
- 6 nectarines
- 1 plàtan madur
- 20 grams de suc de llima dolça
- 100 millilitres de te verd fred
- 50 grams de sucre
Elaboració
1. Llavem les nectarines i les trossegem, sense llevar-ne la pell. (Consell: apartem alguns trossos de nectarina per a afegir-los al final).
2. Mesclem les nectarines, el plàtan i el te verd i ho batem fins que quede un puré de fruita.
3. Hi afegim el suc de llima dolça i el sucre i ho tornem a batre.
4. Repartim la mescla en motles de polos o “poleres”. Hi podem afegir uns trossets de nectarina una vegada la mescla estiga repartida en els motles.
5. Fiquem els motles en el congelador i esperem, almenys, 4 hores.
… i a punt!
Com fer polos casolans de maduixa, kiwi i llima dolça
Ingredients
- Un grapat de maduixes
- 2 kiwis
- 1 llima dolça
Elaboración
1. Lavar bien las fresas y pelar los kiwis. Llavem bé les maduixes i pelem els kiwis.
2. Tallem les maduixes per la mitat, les posem en la batedora juntament amb un kiwi i ho triturem tot bé.
3. Espremem la llima i la mesclem amb el puré de fruita.
4. Trossegem l’altre kiwi a trossos menuts.
5. Omplim les poleres amb el puré de fruita i hi afegim els trossets de kiwi.
6. Ho congelem durant, almenys, 4 hores.
Polos veggie: meló d’Alger, nectarina i meló
Truc: Per a desmotlar el polo fàcilment, posem el motle davall l’aixeta amb aigua calenta durant uns segons.