La Rioja: turisme, cellers i gastronomia
Sabies que la Denominació d'Origen Qualificada (DOCa) Rioja és la més antiga d'Espanya? Descobrix més sobre la Rioja amb nosaltres en este post
VIATJAR AMB GUST
Compartix
Logronyo i el seu carrer del Laurel són parada obligada. Es tracta d’una zona on el vi i les tapes són els autèntics protagonistes. Si t’agraden els pinxos variats i un bon vi de la zona, no pots deixar de visitar (i degustar) eixos carrers. La cocatedral de Santa María de la Redonda, que conté una escultura de Miquel Àngel; l’església de San Bartolomé, del segle XIII; la porta i l’arc del Revellín en la muralla… són altres punts d’interés de la capital de La Rioja.
Altres llocs que val la pena visitar són Haro, on se celebra la Batalla del Vi el 29 de juny, i la seua tradicional zona de bars anomenada La Herradura; Laguardia i la seua ciutat emmurallada, el seu rellotge animat, les coves i estany celtiber; Arnedo i la cova de Los Cien Pilares; Arnedillo i les seues termes; San Millán de la Cogolla, amb els seus dos monestirs, Yuso i Suso, nomenats Patrimoni de la Humanitat; i el monestir de Nostra Senyora de Valvanera, prop del municipi d’Anguiano. També Santo Domingo de la Calzada, lloc de pas de pelegrins del Camí de Santiago. Petjades de dinosaure a Enciso, on es troba el Centre Paleontològic, prop dels jaciments de petjades de dinosaure i el parc temàtic i museu El Barranco Perdido. Un dels llocs més especials per a vore, sobretot si es viatja amb xiquets.
Ruta de cellers
Ruta de cellers. Si vols tastar un bon vi, no et pots perdre una ruta per alguns dels cellers més emblemàtics de la zona, com Vivanco i el Museu de la Cultura del Vi, situats a Briones; els cellers Muga, López de Heredia i CVNE (Compañía Vinícola del Norte de España), situats a Haro; o a Logronyo les Bodegas Franco-Españolas, entre d’altres.
Gastronomia
A més dels pintxos i els vins, a La Rioja també es pot degustar la seua rica gastronomia, com les creïlles a la riojana, que és la seua olla típica; les xulles de corder al sarment; el bonítol amb tomaca a la riojana; el formatge camerano (amb llet de cabra); o els caparrones, a base de diferents varietats de fesol roig amb xoriço, carn de corder i cansalada. Els seus espàrrecs també són molt preuats, així com els xampinyons i els bolets.