Llesques en ou amb xocolate

Enguany et portem unes llesques en ou menys tradicionals per a disfrutar per Setmana Santa: les llesques en ou amb xocolate. Saps com es fan? Descobrix la recepta amb nosaltres.

hui mengem

1 abril 2021

Compartix


No hi ha Setmana Santa sense llesques en ou ni hi ha llesques en ou sense Setmana Santa. Si hi ha alguna cosa que ens agrade als espanyols en les nostres festes és cuinar. Bunyols per Falles, tortell de Reis per Nadal… Enguany hem volgut anar un pas més enllà i, a pesar que les llesques en ou originals estan delicioses, mai és mal moment per a afegir-los un poc de xocolate, veritat?

De totes maneres, per als més tradicionals, pots descobrir com es cuinen les de sempre ací.

La màgia d’esta recepta és que nosaltres mateixos podem fer-ne totes les versions que se’ns ocórreguen. En comptes de xocolate amb llet, podem fondre xocolate negre o blanc, afegir-los ratlladura de taronja perquè tinguen un sabor més cítric o inclús farcir-les de melmelada en l’interior. Qualsevol excusa és bona per a reinventar les llesques en ou.

En este cas, nosaltres ens hem decantat per les llesques en ou farcides de xocolate.



Com es fan unes llesques en ou farcides de xocolate en casa

Ingredients

  • 1 barra de pa dur
  • 100 g de sucre blanc
  • 1 litre de llet sencera
  • 200 ml de nata
  • 3 cullerades de cacau en pols
  • 1 pastilla de xocolate amb llet
  • 4 ous grans
  • 100 g de sucre en pols
  • 1 cullerada de canella en pols
  • 100 g de xocolate blanc en encenalls
  • Oli d’oliva verge extra



Elaboració pas a pas per a preparar llesques en ou farcides de xocolate

  • Tallem la barra de pa a llesques.
  • Aboquem la nata juntament amb la llet en una olla i la calfem a foc mitjà.
  • Quan comence a bullir, incorporem el sucre, la mitat de la pastilla de xocolate amb llet i el cacau en pols.
  • Mesclem tots els ingredients fins que s’integren completament en una crema homogènia.
  • Quan aconseguim la crema, apartem l’olla del foc i la deixem refredar. Mentrestant, batem els ous en un plat fondo i calfem un raig d’oli en una paella.
  • Quan la crema de xocolate no creme, mullem les llesques de pa en eixa crema, les passem per l’ou i les incorporem a la paella. Les fregirem pels dos costats fins que queden daurades.
  • Després, posem les llesques en ou sobre paper absorbent perquè eliminen l’excés d’oli i les arrebossem amb sucre en pols i canella.
  • Per a aconseguir farcir-les de xocolate, fonem la mitat de la pastilla de xocolate que encara no hem usat, untem les llesques amb el xocolate i les unim de dos en dos per les cares untades, i a disfrutar!