Llet daurada: Recepta autèntica
La llet daurada o golden milk és una recepta senzilla i amb molts beneficis per a la teua salut. Amb pocs ingredients la tindràs a punt en un obrir i tancar d’ulls.
hui mengem
Compartix
Què és la golden milk?
Havies sentit parlar de la llet daurada o golden milk? Esta beguda original de l’Índia cada volta té més adeptes pels seus beneficis per a la salut. La llet daurada o golden milk és una beguda a base de llet o de vegetals amb diferents espècies, però, sobretot, amb una mescla de canella i cúrcuma que li donen, entre altres, propietats antiinflamatòries i, a més, ens ajuda a conciliar el son.
Si tenim en compte que la cúrcuma és l’ingredient principal d’esta tisana, podem aprofitar-nos de totes les propietats d’esta espècie: antiinflamatòries, analgèsiques i antioxidants.
A més, és una beguda molt recomanada en les dietes antiinflamatòries famoses precisament perquè ajuda a millorar les digestions i les afeccions gastrointestinals.
La golden milk o golden latte hem de beure-la calenta i acabada de fer perquè és molt més reconfortant que prendre-la freda, encara que també ho podem fer així.
Ingredients de la llet daurada
- 2 tasses de llet desnatada o d’una beguda vegetal
- 1 cullerada de cúrcuma en pols
- 1 canonet de canella
- 1 culleradeta de canella en pols
- 2 baies de pebre negre
- 1 culleradeta de gingebre picat o molt
- 1 culleradeta de cardamom en pols
- 2 claus d’espècia en gra
- 3 dàtils (els podem substituir per mel o xarop d’erable per endolcir-ho)
Preparació de la llet daurada
- Calfem la llet en un casset amb el canonet de canella, els claus, el cardamom, el pebre i el gingebre picat o molt.
- Reduïm el foc abans que arribe a bollir, llavors hi tirem la cúrcuma i la remenem molt bé.
- La deixem bullir a foc molt lent durant 5 minuts.
- Hi afegim els dàtils i ho triturem. Si no volem triturar-ho, podem endolcir-la amb mel o amb xarop.
- La colem i la servim.
- Abans de servir-la, l’empolvorem amb una miqueta de canella en pols.