Llet daurada: Recepta autèntica 

La llet daurada o golden milk és una recepta senzilla i amb molts beneficis per a la teua salut. Amb pocs ingredients la tindràs a punt en un obrir i tancar d’ulls.

hui mengem

Compartix

Què és la golden milk?

Havies sentit parlar de la llet daurada o golden milk? Esta beguda original de l’Índia cada volta té més adeptes pels seus beneficis per a la salut. La llet daurada o golden milk és una beguda a base de llet o de vegetals amb diferents espècies, però, sobretot, amb una mescla de canella i cúrcuma que li donen, entre altres, propietats antiinflamatòries i, a més, ens ajuda a conciliar el son. 

Si tenim en compte que la cúrcuma és l’ingredient principal d’esta tisana, podem aprofitar-nos de totes les propietats d’esta espècie: antiinflamatòries, analgèsiques i antioxidants. 

A més, és una beguda molt recomanada en les dietes antiinflamatòries famoses precisament perquè ajuda a millorar les digestions i les afeccions gastrointestinals. 

La golden milk o golden latte hem de beure-la calenta i acabada de fer perquè és molt més reconfortant que prendre-la freda, encara que també ho podem fer així.

Ingredients de la llet daurada

  • 2 tasses de llet desnatada o d’una beguda vegetal
  • 1 cullerada de cúrcuma en pols 
  • 1 canonet de canella 
  • 1 culleradeta de canella en pols
  • 2 baies de pebre negre
  • 1 culleradeta de gingebre picat o molt
  • 1 culleradeta de cardamom en pols
  • 2 claus d’espècia en gra
  • 3 dàtils (els podem substituir per mel o xarop d’erable per endolcir-ho)

Preparació de la llet daurada

  1. Calfem la llet en un casset amb el canonet de canella, els claus, el cardamom, el pebre i el gingebre picat o molt. 
  2. Reduïm el foc abans que arribe a bollir, llavors hi tirem la cúrcuma i la remenem molt bé. 
  3. La deixem bullir a foc molt lent durant 5 minuts. 
  4. Hi afegim els dàtils i ho triturem. Si no volem triturar-ho, podem endolcir-la amb mel o amb xarop. 
  5. La colem i la servim. 
  6. Abans de servir-la, l’empolvorem amb una miqueta de canella en pols.