Maquillatge per a pell madura: com s’aplica 

Aconseguix un maquillatge per a pell madura que farà que lluïsques fresca i lluminosa. Seguix els nostres passos i obtín un acabat natural.

SALUT I BELLESA

Compartix


Per fi ha arribat Nadal, una època plena de celebracions i actes socials que requerixen els nostres millors looks. Si has arribat a l’edat en què et consideres una dona amb la pell madura i no saps com traure partit del maquillatge que et mereixes, a continuació et donem les claus de maquillatge per a pell madura. T’interessa conéixer-les? Seguix llegint. 


Com cal maquillar-se a partir dels 50 anys?

A partir d’una certa edat, inevitablement, la pell es torna menys llisa i més irregular, ja que comencen a eixir-nos plecs i arrugues on abans no n’hi havia. És per això que, a l’hora de maquillar una pell madura, és millor comptar amb fórmules de maquillatge hidratants i molt lleugeres, perquè no acaben dins dels plecs de la cara ni remarquen les zones que considerem “més problemàtiques”. De fet, pel que fa al maquillatge, la pell madura requerix un aspecte natural, perquè utilitzar massa productes cosmètics i molta cobertura envellix! D’altra banda, amb este tipus de pells també cal jugar amb llums i ombres per a crear volums; per això, tècniques com ara el contouring seran grans aliades.

10 errors que has d’evitar a l’hora de maquillar una pell madura 

Amb els anys, les necessitats de la pell canvien i ens veiem obligats a canviar les rutines de neteja, d’hidratació i, per descomptat, de maquillatge. I de la mateixa manera que les pells madures tenen noves necessitats de nutrició, les rutines també s’han d’adaptar a nous productes cosmètics i a tècniques de maquillatge que ajuden a traure’n el màxim partit… Encara que això implica desfer-se de vells costums que ja no són els adequats per al tipus de pell.

 1. No hidratar la pell abans del maquillatge.
 2. Utilitzar una base que cobrisca massa o mat, ja que ressalta les arrugues i les potes de gall. 
 3. Abusar de les pólvores bronzejadores.
 4. Posar-se massa coloret.
 5. Sobrecarregar la mirada amb ombra d’ulls i usar tonalitats fosques. 
 6. Aplicar-se massa capes de rímel. 
 7. Aplicar-se un corrector que cobrisca massa, perquè, tal com passa amb la base de maquillatge, pot ressaltar les arrugues i les potes de gall.
 8. Pintar-se les celles amb un llapis d’ulls o utilitzar un color més fosc que la cella.
 9. Pintar-se els llavis amb pintallavis mat i de tons foscos.
 10. Usar un perfilador de llavis més fosc que el pintallavis.


Maquillatge per a pell madura pas a pas

El maquillatge per a una pell madura es regix per una regla: menys és més. Descobrix com es maquilla una pell madura per a estes festes pas a pas! 

 1. Neteja’t la pell seguint la rutina de neteja adequada per a la teua cara. 
 2. Hidrata’t la cara amb la teua crema per a pell madura preferida, sense oblidar el contorn d’ulls! Prèviament, també pots utilitzar un sèrum amb àcid hialurònic perquè et deixe la pell encara més hidratada. 
 3. Les pells madures necessiten un maquillatge més natural, per això, quan et maquilles els ulls, recorre a ombres d’ulls més clares, que t’il·luminen la mirada. Encara que si vols donar-los un toc més festiu, també pots recórrer a un modest cat eyeEl que importa és no recarregar l’ull per tal de no ressaltar-hi els xicotetes plecs que ixen amb l’edat.  
 4. Utilitza una base de maquillatge lleugera, millor si és modulable, per a cobrir les xicotetes imperfeccions. Si utilitzes una base lleugera de maquillatge, obtindràs un acabat natural i ric. També pots tapar la pell i donar-li un toc més mat amb l’ajuda d’una brotxa i pólvores compactes per a llevar la lluentor d’aquelles zones més conflictives, o que generen més brillantor, com ara el nas i el front.
 5. A l’hora de neutralitzar les ulleres, el millor és recórrer a un corrector fluid. A més, és molt important que es fonga adequadament en la base de maquillatge. La manera d’aplicar-lo es fent un triangle invertit.
 6. Amb unes pólvores bronzejadores, utilitza la tècnica contouring en zones concretes per a definir el rostre. 
 7. Aplica’t a les galtes, fent tocs, un poc de coloret per a donar-los rubor. 
 8. Si ho preferixes, pots aplicar-te il·luminador en unes zones determinades de la cara, com ara els pòmuls o el nas. 
 9. Pinta’t les pestanyes amb un rímel que no les endurisca massa.
 10. Acaba el maquillatge amb un pintallavis amb brillant i d’un color suau, encara que en estes festes, un pintallavis roig pot donar-te molt de joc.