El sabor està en l’interior: quin gust fa el teu poble?

Els aliments amb el toc de poble són inconfusibles i ens remunten a la infància i a eixos plats que estan en casa de tota la vida. Com cada moment de les vacances, cada sabor és únic. Estiueges al poble? Quin gust et fa?

VIATJAR AMB GUST

Compartix


Els aliments amb el toc de poble són inconfusibles i ens remunten a la infància i a eixos plats que estan en casa de tota la vida. Com cada moment de les vacances, cada sabor és únic. Estiueges al poble? Quin gust et fa?

Desdejunis tranquils amb formatge fresc sobre una torrada, arrossos relaxats amb la llarga sobretaula, berenars al carrer amb rosquetes d’anís, sopars amb l’embotit com a protagonista o vetlades a la terrassa a base d’orxata, llet merengada o gelat de torró… Eixos sabors ens duen directament als moments de relax allà on sembla que es para el temps: als pobles. Recorrem alguns llocs clàssics d’estiueig de l’interior i paladegem les seues delícies típiques.

L’interior de les tres províncies de la Comunitat Valenciana oferix un menú complet: els embotits i formatges de les comarques de Castelló amb les seues rutes a peu i les seues piscines naturals, com les de Montanejos; els vins i les pastes de l’interior de València, com ara a Titaguas, amb els seus recessos de tranquil·litat i la seua frescor nocturna; i els gelats artesans d’Alacant, que tenen a Ibi i Xixona les capitals indiscutibles.

Plats freds com l’escalivada i l’esqueixada són un al·licient més per a disfrutar dels pobles de l’interior de Catalunya. Les gustoses i variades coques salades, sempre llestes per a endur-se, són ideals per a practicar senderisme en paratges com la Vall de Núria, Montserrat, Aigüestortes, la Vall d’Aran o la comarca de la Garrotxa, on ens podem perdre amb els seus imprescindibles iogurts.

Andalusia també guarda secrets gastronòmics i turístics en el seu interior. Acompanyar els seus gaspatxos i salmorejos amb tapes variades i rematar-ho remullant alguna peça de rebosteria amb aiguardent és pur plaer per als sentits a Sierra Nevada, l’Alpujarra granadina o la ruta dels pobles blancs.

La riquesa de l’horta de Múrcia també arriba a les taules dels seus pobles tranquils més allunyats de la bulliciosa costa, però amb atractius culturals i amb la naturalesa com a reclam. Moratalla, Aledo, la serra minera de La Unión o la serra d’Espuña són el contrapunt perfecte a les concorregudes platges del Mar Menor.

I als pobles de Castella-la Manxa i Terol, i ací sí que sí amb un jaqueteta per si fa frescoreta a la nit, es pot disfrutar d’unes delicioses racions amb el pernil, la carn de caça o l’embotit com a protagonista. Si és possible, es pot arredonir la proposta acompanyant-la amb un bon vi. Història, patrimoni i cultura s’unixen a l’oferta gastronòmica: des de poblacions com les monumentals Alarcón, Uclés o Belmonte passant per la Manxa més rigorosa d’El Toboso, Mota del Cuervo o Alcázar de San Juan i fins a arribar a les més allunyades i carregades de patrimoni Sigüenza i Molina de Aragón.