Pastís de Halloween: una recepta de por
Prepara una pastís de Halloween aborronador i divertit amb la nostra recepta senzilla. Sorprén els teus fills i convidats amb estes postres delicioses.
hui mengem
Compartix
Ja queda menys per a Halloween, també conegut com “la nit de bruixes”, una cita en què no poden faltar els fantasmes, els vampirs i les teranyines. La festivitat, coneguda mundialment per la popularitat que té als Estats Units (allí se celebra en gran; per a mostra, la decoració de la fatxada de moltes cases), també ha guanyat adeptes els últims anys en tots els punts del globus terraqüi. També, evidentment, a Espanya.
Els orígens d’esta festivitat, segons els historiadors, es remunten a un ritual celta anomenat Samhain, que té segles d’antiguitat i que se celebrava (en això no ha canviat gens) el dia 31 d’octubre, encara que, això sí, inicialment durava tres dies. Esta cita donava fi a l’estiu i anunciava l’arribada dels dies curts i freds tan característics de la tardor. Les fogueres on es cremava la palla eren habituals (es considerava que repel·lien la bruixeria i les malalties) i els xiquets anaven de casa en casa resant per l’ànima dels morts. A canvi, rebien dolços.
Potser per això, és lògic pensar en un pastís de Halloween per a celebrar este esdeveniment tan popular. Si tenim en compte que les postres servixen per a posar la cirereta a qualsevol celebració, un pastís de Halloween s’erigix com la gran aposta gastronòmica per a estes dates.
I sí, pots anar a alguna pastisseria que, per Halloween, haja preparat alguna delícia específica, però no és gens desbaratat preparar alguna cosa a casa. Hi ha molts i diversos pastissos de Halloween fàcils que podem fer. Vinga!
Com podem fer una pastís de Halloween
Primer, farem el més senzill: és a dir, les decoracions que podem col·locar sobre els pastissos o coques que ja sapiem fer. Per a preparar pastissos de Halloween originals no necessitarem invertir ni massa temps ni esforç, vos ho prometem!
Començarem amb el “pastís cementeri”. Sobre un clàssic pastís o coca de xocolate, si pot ser rectangular, crearem un escenari terrorífic. Per a fer-ho, triturarem cereals per damunt que simulen la terra fictícia del nostre cementeri. Utilitzarem unes galletes rectangulars llises per a escriure-hi damunt, amb una mànega de pastissera, la paraula “RIP” amb xocolate. Després, les posarem sobre el pastís perquè pareguen tombes. I així, d’una manera molt senzilla podem donar-li un aire diferent al clàssic pastís de xocolate.
Per cert, este partís també ens pot servir per a tindre altres idees. Sobre la mateixa coca de xocolate podem jugar amb referències cinematogràfiques de por. Per exemple, amb una base de crema de formatge podem jugar a pintar la cara de Jack Skellington, el mític personatge de Malson abans de Nadal, i posar-la després damunt de la coca de xocolate.
Si incorporem uns fantasmes fets de merengue a la superfície d’un pastís, també pot ser una opció molt divertida i entretinguda. Per a fer-ho, primer haurem de calfar el forn a 80 graus sense aire. Després, batrem en un bol unes clares d’ou amb un pessic de sal i, quan estiguen a punt de neu, hi afegirem sucre en pols ja tamisat i ho batrem. Després, ficarem el merengue en una mànega de pastisseria i ho posarem en una safata de forn a muntonets. Tot seguit, els deixem uns 90 minuts dins del forn, ja apagat, fins que es gelen completament. Després, només caldrà posar-los en la part superior del pastís i incorporar-hi, si volem, uns ullets de sucre o qualsevol altre element que faça por als deliciosos fantasmes.
El clàssic pastís de Halloween de carabassa
La carabassa també és un dels elements que més s’associen amb Halloween. Potser per això també té molt de sentit preparar un pastís de Halloween de carabassa aquell dia. Per a fer-ho, necessitarem els ingredients:
- 300 g de carabassa (ratllada)
- 120 ml de llet sencera
- 2 ous grans
- 120 ml d’oli d’oliva
- 200 g de sucre
- 100 g d’anous pacanes
- 1 cullerada de suc de llima
- 120 g de farina de rebosteria
- 120 g de farina integral
- ½ cullerada de rent químic (tipus Royal)
- ½ cullerada de canella molta
- 1 culleradeta de sal
- ½ culleradeta de bicarbonat
- ½ culleradeta de clau molt
- ½ culleradeta de pebre negre molt
- ½ culleradeta de nou moscada ratllada
- ½ culleradeta d’extracte de vainilla
Per una altra banda, per a la cobertura del pastís de carabassa necessitarem:
- 300 g de crema de formatge
- 50 g de sucre
- la ratlladura de ½ llima i un raget del suc
Quant a la preparació, ara vorem què farem:
1. Mesclarem la llet amb la cullerada de suc de llima, amb la qual cosa obtindrem un buttermilk casolà. Ho deixem reposar durant uns 15 minuts fins que la llet es talle.
2. Calfarem el forn a 180 graus i posarem calor dalt i baix. Després, preparem dos motles circulars (és millor que tinguen entre 18 i 20 centímetres) amb un paper de forn en la base i els untarem les vores amb oli. Ho farem d’esta manera perquè posarem una part de la cobertura al mig, així que serà millor que fer-ho en un únic motle.
3. En un bol, mesclarem la carabassa amb el buttermilk, i en l’altre, tamisarem les farines (la blanca i la integral) i les mesclarem amb el bicarbonat, el rent, la sal i les espècies. En un tercer bol, batrem els ous amb el sucre amb una batedora de varetes i també hi afegirem l’essència de vainilla.
4. Quan esta última mescla estiga esponjosa i s’haja tornat blanca, hi afegirem l’oli a poc a poc i sense deixar de batre. En eixe moment, hi afegirem una tercera part de la farina amb espècies i ho mesclarem amb una espàtula amb moviments suaus i envolupants embolcallants.
5. Quant la farina estiga ben incorporada, hi afegirem la mitat de la carabassa amb buttermilk i les anous pacanes. Després, hi tirarem a poc a poc la resta de la farina i la carabassa fins que obtinguem una massa homogènia sense remenar massa.
6. Repartirem la massa en dos motles i ho courem durant 30-40 minuts fins que estiga fet. Per a comprovar-ho, una bona manera de fer-ho és clavar un furgadents i que isca net. Mentrestant, serà el moment perfecte per a la cobertura. Per a fer-la, caldrà que batem crema de formatge, sucre i suc de llima. Després, ho ficarem a la nevera.
7. Ja està quasi el pastís de carabassa. Traurem els motles del forn i els deixarem refredar. Quan els bescuits estiguen a temperatura ambient, cobrirem el que estiga més pla amb la mitat de cobertura, muntarem l’altre, que el posarem damunt, i el cobrirem amb la resta de la cobertura. Per acabar, hi podem afegir elements dolços (que evoquen Halloween) per a donar-li un toc encara més interessant (més anous pacanes, aranyetes o un esquelet, per exemple).