Pastís de mousse de xocolate

El pastís de mousse de xocolate és un plat deliciós ideal per a sorprendre els teus convidats. Disfruta ara d’estes postres que es fonen en la boca.


hui mengem

Compartix


El xocolate és un d’eixos aliments que agrada a pràcticament tots els paladars. És ric en antioxidants i té unes propietats més que interessants, i es pot degustar de moltíssimes maneres en una infinitat de receptes. Hui te’n portem una més que podràs afegir a la col·lecció, tan fàcil com efectiva: el pastís de mousse de xocolate.

El pastís de mousse de xocolate és un plat perfecte per a qualsevol ocasió. Tot i que és visualment contundent (perquè té molt de cos), en realitat té un sabor molt suau, per això triomfa entre els majors i els menuts sense distinció. I no només és una temptació per als amants del cacau, sinó per a qualsevol persona, ja que té una gran versatilitat: es pot acompanyar amb fruita (com ara els gerds), nata o fideus de colors o de xocolate. És un dolç que sempre sol apetir.

Una de les maneres més fàcils d’elaborar esta recepta és preparar-la amb un robot de cuina. Vegem com es fa el pastís de mousse de xocolate en la Thermomix.


Ingredients del pastís de mousse de xocolate

Si volem preparar un pastís de mousse de xocolate en la Thermomix ben deliciós, necessitarem els ingredients següents, facilíssims de trobar en qualsevol supermercat:

- 25 g de sucre
- 100 g de xocolate per a fondre per a postres, a trossos
- 50 g de nata (amb un mínim de 30% de greix)
- 2 rovells d’ou
- 2 clares d’ou
- sal


Com es prepara el pastís de mousse de xocolate

Una vegada tenim els ingredients de la mousse de xocolate, podem començar a preparar-la. Això sí, convé tindre en compte que necessitarem temps perquè la mousse agafe cos en la nevera. Això vol dir que no són unes postres que puguem preparar just al moment, i inclús pot ser una bona opció preparar-la d’un dia per l’altre, per a assegurar-nos que té la consistència adequada. Però vegem sense més com es fa el pastís mousse de xocolate en la Thermomix.

El primer que hem de fer és moldre el sucre en la Thermomix. Per a fer-ho, el posarem 10 segons a velocitat 10. Després, li afegirem el xocolate (partit a trossos grans) 10 segons a velocitat 7, i a continuació, la nata. L’afegirem tota i ho fondrem durant 3 minuts i 40 segons a una temperatura de 50 ºC i a velocitat 3. Quan s’haja fos tot, només faltarà afegir-li els rovells i mesclar-los 15 segons a velocitat. Després, ho abocarem tot en un recipient i ho reservarem.

Per a muntar les clares, primer haurem de llavar bé el vas de la Thermomix amb aigua i sabó. Un truc per a assegurar-nos que hem llevat les restes de xocolate és abocar-hi aigua i un poc de vinagre. En qualsevol cas, i per a seguir la recepta, posarem les clares en la Thermomix amb un pessic de sal i les muntarem 3 minuts a velocitat 3,5.

Després, afegirem les clares muntades al xocolate fos que havíem reservat i les mesclarem amb moviments envolupants. Una vegada tota la mescla siga homogènia, ja podrem repartir la mousse de xocolate en recipients individuals, que ficarem en la nevera un mínim de 3-4 hores abans de servir-los. I… ja està! Es pot adornar amb una anou o amb fideus de xocolate. Al teu gust!

I esta no és l’única opció per a preparar una bona recepta de pastís de mousse de xocolate. També podem elaborar un pastís de mousse de xocolate i galletes per a llepar-se els dits sense tindre un robot de cuina. A més, el toc de les galletes pot fascinar els amants de les bases d’esta classe. Per a fer esta recepta necessitarem els ingredients següents:

- 100 g de galleta picada
- 55 g de mantega
- 280 g de xocolate
- 400 g de nata per a muntar (també, com en el cas anterior, amb un mínim de 30% de matèria grassa)

Per a fer el pastís de mousse de xocolate i galletes, començarem preparant la base de galleta. Per a fer-ho, mesclarem els 100 g de galleta amb 55 g de mantega fosa i freda. Quan tinguem la mescla, i després d’untar amb greix el motle desmuntable de 18 cm que usarem, cobrirem la base amb esta mescla de galleta i mantega de manera uniforme i la reservarem en la nevera.

Per a fondre el xocolate, el fondrem en el microones en tandes d’uns 30 segons fins que estiga perfecte. També el reservarem perquè es tempere. I només ens faltarà, en este punt, la nata muntada. Posarem 400 g de nata freda per a muntar en un bol i la muntarem a una velocitat mitjana. Com podem saber quan està a punt la nata muntada? En el moment en què es marquen les varetes però que no s’aguanten dretes.

A continuació, ho ajuntarem tot. Afegirem el xocolate fos a la nata i l’integrarem tot fent moviments envolupants. Una vegada estiga feta la mousse, l’abocarem sobre el motle amb la base de la galleta. Aplanarem la superfície del pastís amb una espàtula i la deixarem en la nevera unes 4 hores perquè agafe cos. Després, ja podrem desmuntar-la i decorar-la al gust.

Dos maneres de preparar un pastís de mousse de xocolate excel·lent i una certesa: en els dos casos estarà boníssim.