Recepta de paté de clòtxines: un aperitiu fàcil de fer
Descobrix com pots fer un deliciós paté de clòtxines amb esta recepta fàcil i ràpida. Ideal per a sorprendre amb este aperitiu.

hui mengem
Compartix

Les clòtxines són un aliment amb nombrosos beneficis per a la salut. No només són una font excel·lent de iode, sinó que també contenen una gran quantitat de vitamina B12 i una alta aportació de ferro, per això són especialment recomanables per a les persones amb anèmia. A més, són baixes en calories, per la qual cosa resulten molt adequades en dietes d’aprimament. El paté de clòtxines és una forma excel·lent de consumir-les de manera diferent sense perdre’n les valuoses propietats.
I és que el paté de clòtxines és un aperitiu que es prepara en un moment i que no requerix ni grans tècniques culinàries ni massa coneixements de cuina. Per si no fora prou, es pot elaborar en qualsevol moment de l’any per a sorprendre els comensals i fer temps fins a traure el plat principal.
Hi ha moltes opcions de patés casolans sans, com este paté de clòtxines. Per a fer-ne només cal triar l’ingredient principal i acompanyar-lo d’elements que hi aporten una textura cremosa, com ara formatgets, formatge crema, nata líquida o muntada, maionesa… Algunes alternatives són el paté de salmó, la crema d’albergina o de pimentó i l’hummus de cigrons. Però no ens desviem del nostre paté de clòtxines i vegem com es prepara.

Ingredients del paté de clòtxines
Per a preparar la nostra recepta de paté de clòtxines, necessitarem reunir els ingredients següents:
- 2 llandes de clòtxines en escabetx
- 1 llanda de clòtxines en conserva al natural
- 3 formatgets
- 6 barretes de carranc
- 15 ml de maionesa
- julivert
Com es fa el paté de clòtxines: pas a pas
Fer un paté de clòtxines és ben fàcil: no tardarem més de 5 minuts! El més important és aconseguir la textura adequada, ajustant-ne els ingredients segons siga necessari quan els batem. Anem pas a pas.
Primer, escorrem completament el líquid de les clòtxines al natural i retirem part de l’escabetx; en reservem un poc per si fora necessari utilitzar-lo després. A continuació, col·loquem tots els ingredients en el vas de la batedora i els triturem: les clòtxines, els formatgets, les barretes de carranc i la maionesa. Si la mescla queda massa espessa, podem afegir-hi un altre formatget o un poc més de maionesa; si, en canvi, queda massa líquida, hi agregarem un poc del caldo de les clòtxines en escabetx per a compensar.
I ja està! El paté de clòtxines és senzillíssim de preparar i molt lluidor. Per a servir-lo, podem posar-lo en uns bols xicotets, uns recipients bonics o en les mateixes llandes de clòtxines si volem que el resultat siga encara més especial. Podem decorar-ho amb julivert o herba-sana per a donar-li un toc més fresc. Finalment, no hi poden faltar unes torradetes, pa, crackers o picos per a acompanyar. A disfrutar!