Primera depilació: tot el que has de saber 

És la teua primera depilació? No et preocupes gens! T’ensenyem les millors tècniques i consells perquè pugues triar la que t’agrade més.

SALUT I BELLESA

Compartix


Encara que els adults ens sotmetem a diferents tècniques de depilació, més o menys doloroses, per a eliminar el borrissol del cos, en el cas dels nostres fills i filles és diferent i tenim la necessitat de protegir-los i buscar la millor tècnica que els puga ajudar a passar la primera depilació de la millor manera possible, amb la finalitat que el procés no siga traumàtic ni dolorós. A continuació et descobrim les diferents tècniques depilatòries que hi ha en el mercat perquè pugues decidir la que s’adapte millor al teu cas concret. 


Quan s’ha de fer la primera depilació 

El més habitual és que la preocupació pel borrissol es faça visible en l’adolescència, al voltant dels 12 o 13 anys. D’una banda, durant esta etapa és quan apareix borrissol en àrees del cos on abans no n’hi havia, o bé es fa més visible en altres parts on abans era imperceptible. D’una altra, és en esta etapa quan l’adolescent comença a preocupar-se més pel seu aspecte.

En alguns xiquets i xiquetes que encara no han arribat a la pubertat, este canvi es produïx abans a causa de factors com la quantitat de borrissol o el to de la pell. En estos casos hi ha solucions menys dràstiques que una primera depilació, per exemple aplicar crema decolorant. Esta pot ser un primer pas per a ocultar el borrissol que és un poc més fosc, ja que, amb una decoloració química, es torna ros i pràcticament imperceptible a la vista.

Tècniques per a fer la primera depilació

Hui en dia hi ha diferents mètodes per a fer una primera depilació, pren nota! 

Mètodes de depilació tradicionals

Rasurat o afaitat amb maquineta d’un sol ús

 • Pros: és un mètode per a una primera depilació molt ràpid i indolor. 
 • Contres: té una baixa eficàcia perquè el borrissol ix al cap de pocs dies i de forma més forta, ja que no s’elimina d’arrel. A més, pot provocar irritacions o infeccions cutànies si no s’exfolia la pell o no es fa adequadament. 

Crema depilatòria

 • Pros: elimina el borrissol ràpidament de manera superficial i indolora. 
 • Contres: té una baixa eficàcia perquè el borrissol ix al cap de pocs dies i de forma més forta, ja que no s’elimina d’arrel. A més, pot provocar irritacions cutànies si no se seguixen les instruccions del fabricant. 

Bandes depilatòries de ceracera tèbia o cera calenta

 • Pros: els capçals de la màquina eliminen el borrissol d’arrel, per això tarda més a eixir.
 • Contres: es tracta d’un mètode bastant dolorós, que pot arribar a irritar la pell.

Maquinillas eléctricas

 • Pros: els capçals de la màquina eliminen el borrissol d’arrel, per això tarda més a eixir.
 • Contres: es tracta d’un mètode bastant dolorós, que pot arribar a irritar la pell.Mètodes de depilació definitius

Els mètodes de depilació definitius com el làser o la fotodepilació són els més efectius a llarg termini, ja que després d’unes sessions el borrissol desapareix per complet. En el cas de la primera depilació, estos tipus de mètodes no són els més recomanables perquè durant la pubertat hi ha una inestabilitat hormonal i, fins que no s’assente, els resultats no són definitius.


Qüestions que cal tindre en compte en la primera depilació

 1. A l’hora de sotmetre’s a una primera depilació, hem de deixar constància a l’adolescent que, en algunes zones concretes, el borrissol complix una funció fonamental, la de protecció, per això, si s’elimina podria ser perjudicial per a la salut.
 2. Després de la primera depilació, la cura de la pell té un paper fonamental, de manera que, una vegada depilada, és important calmar la pell amb àloe vera i més avant amb llet corporal perquè no es resseque.
 3. Al final, el més important és inculcar a l’adolescent que una persona ha de fer les coses per sentir-se bé amb si mateixa i no per encaixar en la societat o per la temuda “pressió de grup”.