Púding de tortell de Reis: recepta fàcil

El púding de tortell de Reis és la forma perfecta per a aprofitar aquells trossos sense acabar d’este dolç. No et perdes la nostra recepta pas a pas.

hui mengem

Compartix

Arriben les festes de Nadal i cada any passa el mateix: sobra menjar, beguda i dolços. Quina és la part positiva? Que hi ha receptes d’aprofitament que ens poden vindre molt bé per a no malgastar res. I, tal com estan les coses, convé tindre-ho molt present.

Per exemple, és el cas del clàssic tortell de Reis. Ningú sap molt bé com, però passen els dies, continua en la nevera i arriba un moment en què ens adonem que s’ha quedat sec i és poc abellidor. Doncs podem donar-li una segona vida, perquè és un producte que ens permet ser versàtils i preparar un púding de tortell de Reis, un aliment amb una textura similar a la d’un flam i que també pot estar boníssim. Però, com podem transformar el tortell de Reis en este altre dolç? T’ho contem.

Ingredients del púding de tortell de Reis

Per a fer el caramel que coronarà el nostre púding amb restes de tortell, necessitarem:

  • 150 g de sucre

D’altra banda, per a fer el púding de tortell en si, haurem d’utilitzar:

  • 300 g de tortell de Reis
  • 3 ous
  • 500 g de llet
  • 50 g de sucre
  • 1 llima (n’usarem la corfa)
  • 1 canonet de canellaRecepta del púding de tortell de Reis

El púding de tortell de Reis ens permet convertir el tortell de Reis en una espècie de flam. No és una recepta precisament nova, ja que podem donar una segona oportunitat a molts pans i pastes mesclant-los amb llet, ou i altres ingredients, però sens dubte esta es quedarà en el receptari familiar per com de fàcil i senzilla és.

Per a fer el nostre púding amb restes de tortell, començarem preparant el caramel. En una cassola, cuinarem 150 g de sucre a foc mitjà/baix. Quan presente un aspecte daurat, abaixarem el foc i el mantindrem fins que tot el sucre estiga cuit. A continuació, abocarem el caramel en un motle per a púding (que usarem també després per a coure’l al forn) i ens assegurarem que cobrisca bé la base del motle i els laterals. Ho reservem.

Just després començarem a preparar el púding de tortell. Amb esta finalitat, bollirem la llet amb el sucre, la canella i la llima, i ho deixarem reposar tot uns 30 minuts. Després, colarem la llet i hi incorporarem els ous batuts. Esmicolarem el tortell amb les mans i l’abocarem a la mescla, mullant-ho tot bé. A continuació, només quedarà abocar-lo en el motle amb el caramel.

Amb el forn precalfat prèviament, el courem a 160 graus durant uns 45 minuts, amb temperatura dalt i baix. Després, ja podrem retirar el púding del forn i deixar que es refrede totalment abans de traure’l del motle. Acabarem la nostra elaboració girant-lo sobre un plat. I… voilà!

Si t’estàs preguntant què cal fer si el tortell està farcit, no et preocupes: també podem reutilitzar la nata, la trufa o la crema. Només haurem de retirar el farciment abans de fer esta recepta i reservar-ho en la nevera o el congelador. Quan tinguem el púding a punt, podrem servir part del farciment al costat de cada porció.

Ací no es tira res i amb esta recepta podràs preparar un púding de tortell de Reis per a xuplar-te’n els dits, promés!