Receptes per a dinar en pot

Menjar fora de casa no significa menjar malament. De fet, es pot convertir en un autèntic moment de plaer i desconnexió. Has provat a preparar la teua menjar en un pot? És l'última tendència!

hui mengem

Compartix


Molt sovint preparem el menú setmanal com una espècie de “sota, cavall i rei”, fent sempre les mateixes receptes, i això ens pot portar a l’avorriment. Per no menjar sempre el mateix, et proposem intercalar els tàpers de sempre amb el menjar de pot. Sí, com ho sents, el menjar “casolà” preparat per capes dins d’un pot.

El menjar en pot s’estila. És accessible, pràctic, fàcil de transportar i et permet preparar i guardar els aliments durant diversos dies. Es tracta d’una tendència a l’alça que també posa el seu granet d’arena en la cura del medi ambient. Al contrari que els envasos de plàstic, la cuina preparada en pot utilitza recipients de vidre, que són molt més duradors i els podem reutilitzar conservant-ne totes les propietats i sense que agafen gustos i olors.Esta tendència, que a poc a poc va guanyant terreny, no és més que preparar els nostres plats i guardar-los en pots de vidre amb tapa. A més, no només s’utilitza per a transportar aliments, sinó també per a fer vinagretes i salses, adobats o marinats, postres i, algunes vegades, ens poden servir com a gots, en el cas de preparar algun smoothie.

En els menjars en pot es poden utilitzar tota classe d’ingredients: fruita fresca, verdura, fruita seca, llavors, cereals... Però hi ha una clau per a fer-ho correctament i que el resultat siga una proposta acolorida, que concentre sabor i textures. El secret? Els elements s’han col·locar dins del pot de manera ordenada, capa per capa, tenint en compte que els condiments, les salses, els ingredients marinats i els més aquosos que puguen perdre líquids queden davall. D’altra banda, les verdures dures i altres aliments més delicats com les fulles s’han de posar a la part de damunt. Per a conservar-los, n’hi ha prou de guardar-los a la nevera.

Idees de receptes en Pot

Ensalada fresca de pot

Quinoa, maduixes i tomaques de cirera

Granola, iogurt i fruita