Rellomello de vedella amb formatge blau

Ingredients per a 4 persones:

1 kg de rellomello de vedella en 8 filets grossos de 120 g aproximadament - 50 g de mantega - 4 g de sal en escates i pebre de molinet. PER A LA SALSA: 150 g de formatge blau - 250 ml de nata de cuina - 100 ml de caldo de carn - Un pessic de pebre de molinet. PER A ACOMPANYAR: 300 g de carlotes - 300 g de remolatxa - Oli d’oliva suau - Sal i pebre de molinet - Pomes torrades amb un pessic de mantega (Golden)

Carns

26 novembre 2018

Compartix

Solomillo de ternera con salsa al cabrales
Solomillo de ternera con salsa al cabrales


PASSOS

Els ajudants poden fer la salsa posant tots els ingredients en un casset xicotet a foc mitjà i remenant fins que tinga consistència Ells mateixos també poden lligar els rellomellos de vedella amb una corda per a mantindre’n la forma i que queden bonics a l’hora de servir.

  1. Per a l’acompanyament, pelem les carlotes, trossegem les remolatxes, les disposem en una font de forn, ho arruixem amb oli d’oliva, ho salpebrem i ho fiquem al forn durant 25 minuts a 170°.
  2. Les pomes les podem torrar amb pell o sense (a elecció del xef), només necessiten una mica de mantega sobre cada una i rostir-les a 170° durant uns 35 minuts.
  3. Ens assegurem de tindre la carn a temperatura ambient 20 minuts abans de cuinar-la. L’empolsem amb la sal en escates i el pebre, i la passem per la planxa o la paella ben calenta amb mantega fins que estiga al gust. És preferible fondre la mantega prèviament. Si agrada ben cuita, fem el primer colp amb la paella molt calenta (per a segellar-la) i després la posem a foc mitjà per a mantindre-la uns minuts i que no es creme.
  4. Finalment, servim el rellomello amb les carlotes, les remolatxes i les pomes, tot això acompanyat amb la salsa de formatge blau, en la disposició més imaginativa que se’ns ocórrega!