Propietats del te matxa

El te matcha és un te en pols amb un alt valor nutricional i propietats antioxidants. Et comptem com es prepara i disfruta.

saber comprar

Compartix

Propiedades del té matcha


Amb un alt valor nutricional i unes propietats antioxidants impressionants, el te matchas'ha convertit en una de les begudes preferides per a tots aquells als qui agrada cuidar-se. 

Hi ha una beguda capaç de superar els beneficis del te i al mateix temps estimular tant com el café. Encara que a Occident tot just acaba d’arribar, al Japó és una beguda molt coneguda que van popularitzar els monjos zen quan la consumien durant les seues llargues jornades de meditació.


El matxa és un te verd en pols fet de fulles de te moltes que compta amb beneficis importants. Després d’un procés especial de cultiu, recol•lecció i assecatge, la fulla sencera del te verd es mol per a obtindre una pols fina de color verd intens que multiplica els beneficis del te verd. Quan infusionem el te que prenem habitualment, la majoria dels nutrients es queden en les fulles de la planta, mentre que quan es mol les propietats es mantenen i s’ingerixen íntegrament. L’única manera d’aprofitar tot el potencial de vitamines, minerals, antioxidants i aminoàcids del te és consumir tota la fulla.


Un matxa de qualitat es distingix pel color brillant i per un aroma vegetal, fresc i dolç. Respecte del sabor, pot ser que al començament el nostre paladar no el reconega: és l’anomenat quint sabor o 
umami. Al Japó, esta pols de te s’utilitza també en rebosteria per a elaborar dolços, batuts de llet, gelats, púdings i altres postres occidentals.

Com es prepara el te matxa

La forma tradicional de preparar-lo és batent-lo en aigua calenta amb un batedor de bambú, encara que també podem utilitzar una batedora tradicional o un espumador de llet. El matxa se sol presentar en pots de vidre. Per a una tassa es calcula mitja cullereta. El més important a l’hora de preparar-lo és no afegir-li aigua bullint. L’aigua s’ha de bullir i deixar reposar cinc minuts abans d’agregar el te. Com que és en pols, no es dissol del tot i sol quedar granulat, llevat que es bata.


Propiedades del té matcha

 

Beneficis del te matxa

- Acció antioxidant
El te matxa és ric en uns flavonoides naturals anomenats catequines, amb propietats antioxidants.

- Ajuda a perdre pes
Quan consumim te verd augmentem la termogènesi o mitjana amb què el cos crema calories. A més, la quantitat de polifenols  que conté el matxa ajuda a accelerar el metabolisme.

- Energitzant i relaxant alhora
El te matxa ens estimula i ens manté alerta gràcies a la cafeïna, però alhora proporciona un estat de relaxació i concentració gràcies a l’L-teanina.