Tortada d’ametles: recepta valenciana

La tortada d’ametles és una recepta típica de les zones d’Alacant i de València. Esta coca deliciosa no necessita farina. Descobrix com es prepara!

hui mengem

Compartix


No necessita farina ni rent, però és una coca (i ben bona). Parlem de la tortada d’ametles, que no és cap endevinalla ni resulta difícil de preparar, al contrari! La tortada és un dolç típic de València i d’Alacant que resulta tan esponjosa com una coca habitual i que té un sabor d’ametla incomparable que la caracteritza i fa que siga una peça molt especial. Però el millor és, sens dubte, com és de senzill elaborar-la en casa i amb la qual podem sorprendre els nostres comensals.

D’esta manera, la tortada d’ametla valenciana és un dolç saludable i versàtil, amb un color lleugerament torrat que el fa molt atractiu a la vista, i que es pot usar com a base d’altres postres o, inclús farcit de rovell, merengue o torró. Mirem, sense cap dilació més, com es pot cuinar una tortada d’ametles casolana per a xuplar-se els dits.

Ingredients de la tortada d’ametles

Què necessitarem per a elaborar la coca d’ametles valenciana? Pren nota:

  • 8 ous
  • 300 g d’ametla pelada i molta
  • 250 g de sucre
  • Sagí per a untar
  • Sucre en pols
  • 1 cullerada de farina de blat (opcional)Recepta de tortada d’ametles

La recepta de coca d’ametles no té molt de misteri i quan te’n desgranem els passos, veuràs com és de fàcil. El primer que hem de fer és separar les clares dels rovells. Després, muntarem les clares en un bol fondo i gran fins que estiguen a punt de neu.

Quan estiguen dures, hi afegirem el sucre i continuarem remenant-ho tot perquè s’integren bé tots els ingredients. A continuació, incorporarem els rovells en un altre bol i els remenarem per a mesclar-los. De moment els reservarem.

En un altre bol i de manera opcional (si volem que la tortada d’ametla tinga més consistència), mesclarem les ametles pelades (o amb pell) i moltes amb una cullerada de farina de blat. Si no, continuarem sense afegir-hi la farina i ens botarem este pas directament.

Mesclarem les ametles moltes amb les clares i els rovells, i ho remenarem amb moviments envolupants per a integrar bé tots els components. Tot seguit, untarem amb sagí un bol circular (és recomanable posar paper vegetal amb la forma de la base al fons) i abocarem tota la massa al motle.

Amb el forn precalfat a 200 graus, courem la tortada durant uns 45-50 minuts a 180 ºC. Després d’este temps, només ens quedarà traure la tortada del motle en calent i deixar-la refredar. Li llevarem el paper vegetal i la decorarem amb una mica de sucre en pols. També podem usar un motle per a fer un dibuix, si volem. Ja només ens faltarà tastar la tortada d’ametles valenciana. Bon profit!