Croquetes d’abadejo: recepta casolana
Si vols saber com pots fer una recepta de croquetes d’abadejo igual com les faria la teua iaia, et contem la recepta tradicional d’este plat saborós.
hui mengem
Compartix
Les croquetes són un plat que et resol perfectament un sopar amb una ensalada. Pots preparar-les ja en porcions i congelar-les i així només traure-les per a fregir-les en un moment. Encara que les croquetes d’abadejo són un clàssic de Setmana Santa, qualsevol situació és bona per a cuinar este mosset cruixent i daurat.
Encara que penses que les croquetes d’abadejo no t’eixiran com les fa la mare o la iaia, et presentem una recepta infal·lible, fàcil de fer, fins i tot, per als qui són poc de cuinar. És cert que la pràctica ajuda, però, encara que siga la primera vegada, de segur que t’ixen molt bones.
Les croquetes d’abadejo es poden fer amb abadejo salat o amb abadejo fresc, encara que amb este últim no quedaran amb el mateix gust que amb el salat. Per a evitar haver de posar-lo a remulla 30 hores com a mínim, hi ha l’opció de comprar-lo esmollat.
Com es fan les autèntiques croquetes d’abadejo
Ingredients per a 6 persones
- 200 g d’abadejo esmollat
- 1 ceba tendra o ceba
- 2 alls
- 100 g de farina
- 1 l de llet
- 100 ml d’oli d’oliva verge extra (o 100 g de mantega)
- Sal
- Pebre negre i anou moscada (opcional)
- Julivert
- Per a arrebossar i fregir:
- Farina
- 3 ous batuts
- Pa ratllat
- Oli d’oliva verge extra
Elaboració:
1. En una paella, posa a calfar amb un raig d’oli la ceba tendra picada ben fina. Després, pica també els alls ben fins i afig-los. Quan estiguen daurats agrega-hi l’abadejo esmollat i ofega’l durant uns minuts.
2. Després tira-hi la farina i ofega-ho tot bé durant uns minuts, ja que així evitarem que la massa tinga un gust cru. Després, aboca-hi la llet a poc a poc, però sense deixar de remenar. Adoba-ho de sal, posa-hi el pebre negre i l’anou moscada i cuina la beixamel a foc mitjà durant 20 minuts aproximadament, sense deixar de remanar. Tira-hi un poc de julivert picat i mescla bé tota la beixamel.
3. Posteriorment, passa la beixamel a una font i deixa que es refrede una miqueta. Per a evitar que s’hi faça crosta, l’has de cobrir amb paper de plàstic o untar la superfície amb un poquet d’oli.
4. Quan la massa estiga freda, fes-ne xicotetes porcions i modela les croquetes. Enfarina-les, passa-les per ou i pa ratllat i frig-les en una paella amb oli calent abundant.
5. Quan estiguen daurades, trau-les de la paella i posa-les en un plat amb paper de cuina perquè absorbisca l’excés d’oli. I ja estan a punt per a servir.