Calçots arrebossats: com els podem fer cruixents 

Els calçots arrebossats són una alternativa als tradicionals que preparem a la brasa. Dona’ un toc cruixent i únic als teus calçots esta vegada!

hui mengem

Compartix


Arriba la temporada de calçots i els amants d’esta varietat de ceba tendra preparen des de les seues receptes més típiques fins a les més originals. La tradició ja sabem que se servix al voltant de les brases, però, com que no sempre podem disposar d’una flama, hi ha moltes altres opcions per a disfrutar d’esta verdura tan deliciosa. Des de calçots en tempura fins al forn, en truita o a la planxa, totes les varietats trauen el màxim partit a esta ceba típica catalana. En esta ocasió, repassem com podem fer calçots arrebossats amb un toc cruixent, que sorprendrà tots els comensals.

Ingredients per a preparar calçots arrebossats i cruixents

És molt senzill preparar esta recepta de calçots arrebossats, una opció culinària fàcil d’elaborar, ja que els ingredients necessaris els trobarem en qualsevol supermercat:

  • 10 calçots
  • 1 ou
  • 2 cullerades soperes de farina
  • Aigua freda
  • 1 pessiguet de sal
  • 1 culleradeta de rent
  • Oli per a fregir
  • Salsa per a calçots


Com podem preparar els calçots arrebossats en tempura

Una vegada tenim els ingredients necessaris per a preparar els calçots arrebossats en tempura, és important tindre en compte que fer-ne una neteja correcta serà fonamental en l’elaboració del plat. Els calçots es conreen davall terra, per això és important netejar-los a fons sota l’aixeta i eliminar-ne la capa exterior. Una vegada estiguen ben nets, els tallarem deixant només la part blanca del calçot; si els férem al forn els tallaríem d’una altra manera, però per a fer calçots arrebossats en tempura el tall quedaria tal com indiquem.


1. Comencem llevant-ne les primeres capes, tallem la part verda i els rentem bé. Posem una olla amb aigua i un pessiguet de sal. Quan l’aigua alce el bull, escaldem els calçots durant dos o tres minuts com a màxim. Immediatament després, els submergim en aigua freda per a tallar la cocció i els escorrem bé.

2. A continuació, passem a preparar la tempura per a arrebossar després els calçots. És molt senzill: batem l’ou i el mesclem amb la farina, la sal i un poquet d’aigua freda. La textura que hem d’aconseguir és pareguda a la d’una beixamel de color clar. Arribats a este punt és quan apliquem el toc màgic, i és que per a fer que queden cruixents podem afegir-hi una culleradeta de rent, ja que així l’arrebossat s’unflarà més. Una vegada tinguem la tempura llesta, la reservem en la nevera fins al moment d’utilitzar-la.

3. Preparem una paella amb oli abundant per a fregir i fiquem els calçots arrebossats prèviament en la tempura que acabem de preparar. És important que estiguen ben mullats pels dos costats, així evitarem girar-los. Quan l’oli estiga calent, abaixem el foc perquè els calçots vagen fent-se a poc a poc sense que es creme l’arrebossat. La idea és que estiguen blanets per dins i cruixents per fora.

4. Finalment, una vegada tinguem els calçots fregits, els escorrem en un paper absorbent per a retirar-ne l’excés d’oli. Podem presentar-los acompanyant-los de salsa romesco.

Un plat senzill, boníssim i nutritiu on teus convidats segur que repetiran.