Clòtxines al vapor: recepta tradicional

Les clòtxines valencianes al vapor són un plat molt fàcil de preparar. Et comptem la recepta original de les clòtxines al vapor pas a pas.

els frescos

Compartix

Clóchina valenciana


La clòtxina valenciana, es distingix com la clòtxina autòctona de València i en moltes ocasions pot confondre's amb el seu parent del nord (la clòtxina gallega) o el seu veí la Clòtxina del Mediterrani, que malgrat ser la mateixa espècie conté característiques que els fa diferent.


Esta joia del Mediterrani criada en aigües valencianes, malgrat tindre una grandària més xicoteta i un color més pàl•lid en el seu interior, amaga entre les seues closques un sabor molt més intens, saborós i delicat, a més de posseir un alt contingut en proteïnes d'alt valor biològic, és rica en ferro, fòsfor i Omega 3.


A diferència de la 
clòtxina gallega, el moment més òptim per a la comercialització de la clòtxina valenciana, són els mesos sense “r” que és quan el producte es troba més fort i amb major percentatge de carn en la vianda.

Com es diferencia la clòtxina de València?

Per a distingir-les, a banda de guiar-nos pel calendari, hem de fixar-nos en l’etiqueta que acompanya al producte, on es reflectix la procedència i la traçabilitat del producte.

A més, des de fa dotze anys està regulada la marca «Clòtxina de València» amb el seu distintiu de «Marca de Qualitat de la Comunitat Valenciana»

Les clòtxines valencianes al vapor són un plat molt fàcil de preparar.

Recepta original de les clòtxines al vapor pas a pas.

Clóchina valenciana

Ingredients per a 4 persones

1 kg de clòtxines
-  4 alls
1 llima
-  Pebre negre
-  Pebre roig dolç
Oli d’oliva verge extra
1 fulla de llorer

Elaboració:

- Posa en una cassola els alls partits i la llima tallada a quarts. També pots afegir pebre roig dolç, grans de pebre negre i una fulla de llorer a la recepta, encara que si el que vols és mantindre l’autèntic sabor de mar és preferible obviar este pas.

-Tira un fil d’oli d’oliva verge extra i tapa la cassola per a coure-les a foc mitjà.

Quan solten el caldo i comencen a bollir, deixa-les un parell de minuts mentre ix el vapor... i a punt per a servir!