Coca de taronja: esponjosa i casolana

T’expliquem pas a pas com es fa una coca casolana de forma fàcil i que quede esponjosa. Coneix la recepta d’estes postres casolanes delicioses.

hui mengem

Compartix


Encara que amb les coques casolanes podem fer-ne mil combinacions, poques són tan suculentes, esponjoses i fàcils com la coca de taronja. Això es deu, principalment, al suc d’esta fruita, que fa que la massa siga més lleugera i es mantinga la suculència amb el pas dels dies.

La seua facilitat és perquè cal seguir els passos de la coca de iogurt tradicional, que mesura les quantitats amb el mateix envàs. 

Recepta de coca de taronja casolana. Ingredients:

1 iogurt natural (125 g)

3 ous

3 mesures de iogurt de farina

2 mesures de iogurt de sucre

1 taronja gran

1 mesura de iogurt d’oli d’oliva (tria’n la varietat segons que t’agrade més intens o menys)

1 sobre de rent en pols de 16 g

Paper de forn o mantega per a untar el motle



Bizcocho de naranja: esponjoso y casero

 Com es fa la coca de taronja

1. Precalfa el forn a 180 °C durant 10 minuts.

2. Mentrestant, ratlla la pell de la taronja sense arribar a la part blanca i reserva-la..

3. Pela totalment la taronja, extrau-ne els gallons i trosseja’ls lleugerament. Reserva’ls en un bol.

4. Afig al bol el sucre, els ous, la ratlladura de taronja, l’oli i el iogurt juntament amb els gallons de taronja i tritura-ho amb una batedora fins que quede una mescla tan homogènia com siga possible.

5. A continuació, incorpora-hi la farina i el rent tamisats; és a dir, fent-los passar per un colador perquè no caiguen amb grumolls ni enduriments. Torna a batre-ho tot fins que la mescla es quede totalment uniforme.

6. Tria un motle, que pot ser el clàssic redó de 23 cm o un rectangular de 20 cm. Pots untar-lo amb un poc de mantega amb el dit o amb un pinzell de cuina, o bé folrar-lo amb paper de forn. Així t’assegures que la coca no se t’apegarà.

7. Aboca la massa en el motle, col·loca’l al forn a una altura mitjana i cuina la coca a 180 °C durant uns 35 minuts. 

8. Per a saber si la coca està llesta, punxa-la amb un furgadents i, si ix totalment seca, estarà perfecta. Si no és així, deixa-la uns minuts més.

9. Apaga el forn, trau la coca i deixa-la reposar uns minuts abans de desmotlar-la. Deixa que es refrede totalment abans de consumir-la.