Llenguado: Com es cuina de forma fàcil i gustosa
El llenguado és un peix blanc i saludable. Et portem les millors receptes perquè aprengues com es cuina el llenguado de forma fàcil i gustosa.
els frescos
Compartix
Este peix, pla i ovalat, viu en aigües litorals, a menys de 200 m de profunditat, encara que a vegades el podem trobar en ports, ries i estuaris, al límit de les aigües dolces. Actualment està disponible en el mercat tot l’any, però la major abundància d’oferta coincidix amb els mesos freds, entre novembre i març.
Com es cuina el llenguado
Per a aprofitar totes les propietats i els beneficis que té, una bona idea és cuinar-lo a la planxa amb un poc d’oli i un sofregit d’all i llima, acompanyat amb una guarnició, per exemple, d’espàrrecs i porros.
També es pot cuinar al vapor, perquè siga encara menys calòric. L’hem de col·locar sobre una reixeta o vaporera amb tapa, i esta, al seu torn, sobre una olla on s’estiga calfant una sopa de peix. Quan el compres, no t’oblides de demanar-ne el cap i les espines, són molt útils per a este tipus de sopes.
Les maneres de cuinar llenguado són nombroses, i totes saboroses i saludables. T’expliquem algunes receptes.
Llenguado al forn
Ingredients per 4 persones
- 4 filets de llenguado
- 2 cebes fresques o del tipus escalunya
- 2 alls
- Unes branquetes de julivert
- Oli d’oliva verge extra
- 150 ml de vi blanc
- Sal i pebre
Preparació:
1. En una font de forn col·loquem l’oli amb els alls ja tallats, les cebes i el julivert picat. Sobre estos, els filets de llenguado. Prèviament eliminem la part negra de la pell. Hi afegim per damunt un poc de vi blanc, la resta l’anirem afegint després.
2. Ho fiquem al forn, 10 minuts a 180 °C i 5 minuts més de repòs.
3. Transcorreguts els primers 5 minuts de cocció, hi afegirem la resta del vi i un poc més d’oli.
4. Finalment, hi afegim sal i pebre.
Se puede servir con ensalada, patatas al horno, pasta, arroz, quinoa…
Llenguado a la meunière
Esta recepta és un clàssic de la gastronomia francesa. Molt senzilla i gustosa.
Ingredients
- 4 filets de llenguado
- 2 cullerades i mitja rases de farina per a tot ús
- 4 cullerades de mantega sense sal
- 5 cullerades de suc de llima
- Mitjana culleradeta de ratlladura de llima
- 2 cullerades de julivert picat
- Sal i pebre
Preparació:
1. Precalfem el forn a 200 °C. En un recipient, mesclem la farina, la sal i el pebre. Ho fiquem al forn 3 minuts.
2. En una paella, a foc baix, hi afegim la mantega i mitja culleradeta de ratlladura de llima.
3. Passem els filets de llenguado per la mescla de farina que hi havia al forn i els fregim en la mantega durant dos minuts per cada costat. Afegim el suc de llima i el julivert picat a la paella i n’impregnem el llenguado pegant-li la volta.
4. El servim, finalment, acompanyat d’una rodanxa de llima.