Pastís gelat: recepta casolana

Saps que el pastís gelat és una de les postres que pots preparar en casa? No et perdes este deliciós dolç refrescant amb la recepta que tenim per a tu.

hui mengem

Compartix


Pugen les temperatures i abellix preparar plats refrescants en casa. Un d’ells, especialment atractiu per als més llépols, és el pastís gelat. El nom, per si mateix, descriu el que conté, però la part positiva és que el pastís gelat no es limita només a este terme, ja que n’hi ha de sabors i opcions per a tots els paladars.

Pastís gelat de formatge, pastís gelat de llima, pastís gelat de xocolate, pastís gelat de la iaia… hi ha moltes possibilitats quan parlem d’esta recepta que podem incloure ara que la calor sufocant ja truca a la porta. Fer un pastís gelat fàcil i ràpid amb el qual sorprendre en casa no té cap misteri, i les receptes següents així ho corroboren. Comencem!


Elaboració del pastís gelat pas a pas

Pastís gelat de formatge

Els ingredients que necessitarem són:

  • 2 paquets de galletes (tipus Maria o Digestive)
  • 100 g de mantega
  • 1 paquet de cacauets amb mel
  • 400 g de nata líquida per a muntar (35% matèria grassa)
  • 100 g de sucre
  • 500 g de formatge d’untar de l’estil Philadelphia
  • 2 sobres de quallada
  • Melmelada al gust

Quant a l’elaboració, farem el següent:

  • Trossegem les galletes en porcions xicotetes i les mesclem amb la mantega i els cacauets. El resultat serà una massa que ens servirà com a base per a fer la resta del pastís gelat.
  • Col·loquem la massa en la base del motle de manera que el cobrisca tot de la manera més homogènia possible.
  • Deixem que es refredre uns 15/20 minuts en la nevera.
  • Calfem la nata a foc lent i li afegim el sucre, el formatge i les quallades diluïdes en llet. Remenem tots els ingredients de manera constant i, quan la mescla comence a bollir, ho retirarem del foc. Després l’aboquem al motle amb base de galleta. A continuació, deixem el pastís unes 6 hores en la nevera.
  • Com a últim pas, només faltarà decorar la superfície del pastís amb melmelada, traure’l del motle i... ja està!

Pastís gelat de llima

Què necessitarem per a fer este pastís gelat tan cítric? El següent:

  • 1 pot menut de llet condensada
  • 100 ml de llet sencera
  • 150 ml de suc de llima (també utilitzarem la ratlladura d’1 llima)
  • 400 ml de nata per a muntar (35% de matèria grassa)
  • 1 paquet de galletes rectangulars

La recepta del pastís gelat de llima és tan fàcil com ràpida de fer. Estos són els passos que hem de seguir:

  • Posem en un bol la llet condensada, la nata per a muntar i el suc de llima. Ho mesclem tot i esperem que s’espessisca.
  • Afegim una capa d’esta crema en un motle allargat per a forn.
  • Mullem les galletes lleugerament en llet i les col·loquem sobre la crema que ja hem abocat al motle. I ara tocarà repetir el procés: tornem a posar una capa de crema i continuem col·locant galletes damunt fins que acabem cobrint la part superior del pastís amb una última capa de crema. Aplanem la superfície del pastís i el cobrim amb paper transparent.
  • Deixem el pastís amb el motle en la nevera unes 12 hores. Després, el traiem del motle, decorem la superfície amb la ratlladura de llima, i ja està a punt per a consumir.


Pastís gelat de xocolate

Els ingredients següents, molt senzills de trobar, protagonitzen la nostra opció següent de pastís gelat:

  • 180 g de xocolate
  • 100 ml de nata
  • 1 cullerada de llet sencera
  • 100 g de xocolate de cobertura
  • 20 g de mantega
  • 3 ous
  • 15 g de sucre en pols

Ara passem a la preparació, que no té cap misteri. Haurem d’elaborar el pastís de la manera següent:

  • Primer, calfem la nata amb dos cullerades de llet, que es convertirà en la base on fondrem després el xocolate.
  • Li incorporem el xocolate (pot ser una pastilla amb la puresa que vulguem, per exemple, del 75%) quan la nata estiga calenta. Ho remenem fins que s’integre bé.
  • Batem la mescla amb unes varetes i anem afegint-li la mantega tallada a daus, que ens ajudarà a donar-li consistència.
  • Quan tinguem la base preparada, separarem les clares dels rovells dels ous. Batem les clares amb sucre en pols, i reservem els rovells, que després afegirem a esta mescla. Quan tot estiga homogeni, ho afegim a la mescla anterior.
  • Després, unim la mescla de xocolate amb els ous i el sucre fent moviments envolupants. L’objectiu serà aconseguir una textura mousse que més tard, en el congelador, aconseguirà la consistència que volem.
  • Preparem el motle, que folrarem amb paper transparent perquè el pastís no s’apegue. Just després, repartim la mescla i deixem el pastís en el congelador.
  • Només ens faltarà traure’l del congelador uns minuts abans de servir-lo perquè no estiga massa gelat. Podem decorar-lo amb encenalls de xocolate o fruita seca caramel·litzada... Rexuplós!

Pastís gelat de la iaia

La galleta i el xocolate són elements que no poden faltar en el pastís de la iaia, tampoc en la versió congelada. Recapitulem estos ingredients i la resta:

  • 600 ml de nata per a muntar
  • 250 g de llet condensada
  • 1 iogurt grec
  • 1 cullerada de mel
  • 1 paquet de galletes quadrades o rectangulars
    café soluble o cacau instantani (per a mullar les galletes)
  • 1 pastilla de xocolate negre (per a fondre)
  • 150 ml de llet
  • 40 g de maizena
  • fideus de xocolate

Per a preparar este pastís gelat tan bo, haurem de fer el següent:

  • Desfem la maizena en la llet i la posem a calfar en un casset, on afegirem després el xocolate trossejat fins que es fonga.
  • Muntem la nata. Per a fer-ho, utilitzem unes varetes i hi afegim la llet condensada, el iogurt i la mel.
  • Folrem el motle allargat amb paper transparent i posem una primera capa de nata en el fons.
  • Després, mullem les galletes en café o cacau i anem col·locant-les sobre les capes de nata.
  • Repetim el procés, és a dir, estenem una capa de xocolate, la cobrim amb galletes i posem una capa de nata; i així una vegada i una altra fins que acabem amb una capa de nata. Podem afegir fideus de xocolate per damunt de cada capa de nata.
  • Deixem el pastís en el congelador 2 hores com a mínim.
  • Finalment, traiem el pastís del motle, el cobrim per damunt amb la resta del xocolate, i el decorarem de nou amb fideus. Després, tornarem a congelar el pastís fins que siga el moment de servir-lo.

A més del pastís de mousse de xocolate, el pastís de crema amb taronja i pinya i el pastís Òpera, que són dolços que sempre triomfen, ara també tens receptes delicioses de pastissos gelats per a sorprendre estos mesos d’estiu. Tots voldran tastar-los. Cert i segur!