5 plans de Nadal que t’encantaran

Descobrix 5 plans nadalencs que t’ompliran d’alegria i d’esperit festiu este Nadal.

VIATJAR AMB GUST

Compartix


Tant per als menuts com per als adults, el Nadal té una màgia especial marcada per la felicitat de compartir plans nadalencs amb les persones que estimem, que més avant es poden convertir en records inoblidables.

1. Recorre la ciutat i disfruta de l’enllumenat de Nadal 

La majoria dels pobles i ciutats engalanen els carrers per esta festa amb decoracions nadalenques i un fum de llums de colors. Per exemple, la ciutat de Màlaga és reconeguda per l’enllumenat de Nadal del seu carrer més popular, el carrer Larios, que decora amb un particular entramat de llums de colors en forma d’arcs que es coneix com a “Bosc del Nadal”, ja que, a més, s’acompanya amb un espectacle de llums i nadales. Un passeig de pel·lícula!

2. Redescobrix la ciutat i disfruta de les olors i els sabors típics que arriben per Nadal

I si al passeig per la ciutat li afegim una picadeta saludable? Per Nadal arriben les tradicionals parades ambulants de castanyes i panolles torrades a la brasa. Una delícia per als sentits… tant per als majors com per als més menuts!, ja que disfrutaran d’allò més menjant-se una panolla com si fora una broqueta o calfant-se les mans amb les castanyes encara calentes.3. Visita alguna fira d’artesanies de Nadal 

Les fires o els mercats ambulants són una gran tradició de Nadal en què es pot apreciar la cultura i la gastronomia d’una ciutat. Per exemple, a Barcelona, se celebra la Fira de Santa Llúcia, que s’emplaça prop de la catedral. Enguany comença el 25 de novembre i acaba el 23 de desembre. Hi ha 300 parades on es poden trobar productes d’artesania, articles relacionats amb el Nadal, dolços i activitats infantils.

4. Disfruta preparant un dolç típic de Nadal amb els més menuts de la casa

Cuinar amb els més menuts és un pla de Nadal molt reconfortant. Pots animar-te a preparar la decoració de galletes de Nadal o, per què no!, un tortell de Reis com els de tota la vida.

5. Disfruta d’un pla d’oci o cultural de Nadal

  • Patinatge sobre gel: per Nadal és habitual que molts municipis instal·len pistes sobre gel. Per exemple, a la Comunitat Valenciana, l’Ajuntament d’Utiel fa uns quants anys que munta una pista de gel natural. Un pla de Nadal fantàstic per a disfrutar amb els més menuts… o en parella! I després, a disfrutar d’un xocolate amb xurros per a calfar-se en una de les nombroses xurreries que obrin per esta festa.
  • Ballet clàssic: si no t’atrevixes a patinar sobre gel, un altre dels plans de Nadal més habituals és anar al teatre a disfrutar d’un ballet clàssic, com El trencanous o El llac dels cignes. Compra’t ara l’entrada perquè, sens dubte, és una experiència memorable.