Este any que no t'agarre el bou, organitza't i posa't el més promte possible amb la preparació per Nadal! Seguix estos tips per tindre-ho tot a punt.

tema del mes

Compartix

Ningú no naix sabent gestionar el seu temps, encara que sí que hi ha persones més organitzades que d’altres de forma innata. Si eres d’aquells o aquelles que “es planten” cada any en la setmana del 20 de desembre sense tindre res clar o, almenys, mirat (menú de Nadal, regals, festa de la nit de cap d’any, trobades amb amics, decoració de la casa, activitats amb els xiquets en vacances…) t’interessa continuar llegint.

Vivim permanentment amb presses, hiperestimulats i hiperconnectats, però som més feliços? La resposta majoritària és que no, encara que tinguem l’estrés quotidià ja assumit. Això amaga un altre problema: que no vivim el present, ni ens permetem somiar o reflexionar sobre la nostra vida perquè sempre estem “ocupats”, segons el guru del moviment slow, Carl Honoré, periodista canadenc autor del best-seller 'Elogi de la lentitud'. Honoré proposa 20 claus per a iniciar-se en una vida “més relaxada i pausada”, vivint el present perquè “quan actues de manera accelerada o fas moltes coses alhora, només fregues la superfície. La vida és el que passa ací i ara, així que disfruta del moment”, afirma.


“Quan actues de manera accelerada o fas moltes coses alhora, només fregues la superfície. La vida és el que passa ací i ara, així que disfruta del moment”, afirma Carl Honoré, guru del moviment slow.


El primer que hem de tindre en compte és que saber organitzar-se és una habilitat que s’aprén i es va perfeccionant amb el temps. Ningú no és un cas perdut! I si, encara que et passe, no t’agrada la improvisació, et donem uns consells perquè practiques l’“slow shopping-cooking-living” i que arribes a tot de manera relaxada i tranquil·la:


Busca, compara i si trobes alguna cosa millor…

Encara que siga l’eslògan d’un conegut espot dels 80, és una gran veritat que et permet estalviar diners, si ho fas amb temps. Internet, en estos casos, és un gran aliat, perquè et permet comparar productes en diverses webs o apps abans d’”afegir-ho al carret” o anar a la tenda física.


Planifica’t amb una app de tasques

Tipus “check-list”; ho has de fer des de començament de novembre fins a final de gener (per a incloure-hi les rebaixes), com ara Google Keep, Trello, Nozbe, Toodledo…


Compra els regals de Nadal al novembre

Hi ha comerços que fan grans descomptes, sense IVA, 50% en la segona unitat… i permeten devolucions en gener, aprofita-te’n! També et pot interessar el “Black Friday”: enguany cau el 23 de novembre, celebrat el divendres següent a la festa d’Acció de Gràcies dels EUA, que és sempre el quart dijous de novembre. A més, això té un doble benefici: t’estalvies diners i fragmentes els pagaments en uns quants mesos. Així no cremes la targeta!


Per a avançar les compres de Nadal, has de començar a “investigar” des d’ara mateix sobre el que vol cada u

Fes preguntes dissimulades a la família i als amics per a saber “per on van els tirs”. Amb els xiquets de la casa ho tindràs més clar perquè la publicitat dels joguets comença al novembre, tant a la televisió com en els catàlegs, i ja hauràs sentit algun “m’ho demane” o “ho vull”. Per als xiquets, recorda la llei dels “4 regals”.


Consultar receptes de Nadal amb temps

Vore tutorials en Youtube o consultar amb la mare o els amics sobre eixa recepta que sempre has volgut fer per Nadal, però que mai no has pogut. Et donem algunes idees de menús:

 

Decoració DIY

¡Als xiquets els encantarà! Podeu aprofitar estes vesprades de pluja per a fer manualitats de Nadal en casa i decorar la casa de manera original i exclusiva. Per a fer-ho, hauràs de tindre el material preparat: plantilles de boles, garlandes o arbres, cartolines, colors, tisores, cinta adhesiva, cola d’apegar, grapadora, fil… En Internet en pots trobar moltes possibilitats.


Planifica activitats amb els xiquets per a les vacances

Et donem algunes idees:

  • Decorar galletes 
  • Consultar les activitats infantils que organitza per Nadal l’ajuntament de la teua ciutat: representacions infantils, pista de patinatge sobre gel, encesa de llums i arbre de Nadal…
  • Excursió per vore pessebres originals, com el de Tirisiti d’Alcoi (Alacant); el de mida real de Xàtiva (València), que és el més gran d’Espanya; els pessebres vivents d’Andalusia o els pessebres de Catalunya…

Amb tot llest i planificat amb temps, segur que les vacances de Nadal d’enguany són més slow, per a disfrutar plenament de cada moment.



CONSELLS PER ALS MÉS ENDARRERITS


  1. Per a regalar: recorre als clàssics que sempre triomfen (perfums, llibres…)

  2. Per a menjar: els plats tradicionals, com ara putxero de Nadal, marisc, titot o corder, torrons…, són un èxit assegurat.

  3. I si tot ix malament, improvisa i posa-li imaginació! El que importa dels plans és la companyia.