Beneficis i propietats del wasabi 

Descobrix les propietats i els beneficis nutricionals del wasabi. Et contem d’on s’extrau i quines són les contraindicacions de l’ingredient picant del sushi. No t’ho perdes!

els frescos

Compartix


El wasabi és un dels ingredients més coneguts de la gastronomia japonesa i un dels condiments més picants del sushi. Amb un color verd característic, el wasabi servix per a realçar el sabor del peix i produïx una picor extrema que, a diferència del vitet o el xili, passa relativament de pressa.

D’on s’extrau el wasabi? Este ingredient s’obté a partir del rizoma de la planta que té el mateix nom (anomenada Wasabia japonica), tot i que també es coneix com a “rave picant japonés”. Cultivar-lo és complex, perquè la planta creix en l’aigua amb unes condicions climàtiques molt concretes que fan que no siga possible cultivar el wasabi a gran escala en moltes zones.

Per a degustar-lo amb el sushi, es recomana afegir-ne a penes amb la punta d’un furgadents a la salsa de soja on es mullarà cada peça. A més, com a ingredient, el wasabi es pot servir mesclat amb maionesa i és un acompanyant perfecte d’altres peixos o inclús de carn. Descobrim un poc millor les característiques d’esta particular substància.


Propietats i beneficis del wasabi

Entre les propietats del wasabi destaca que és un aliment energètic amb propietats antiinflamatòries, fet que facilita la digestió del menjar. Es tracta, a més, d’un producte que pot aportar moltes propietats, tal com ho demostren els beneficis del wasabi. Amb un gran poder antibacterià, també actua com a antioxidant (prevé l’envelliment) i aporta vitamina C (enfortix el sistema immunitari).

Finalment, el wasabi presenta el valor nutricional següent:

  • Calories: 142 kcal
  • Hidrats de carboni: 30,6 g
  • Greixos: 0,8 g
  • Proteïnes: 6,2 g
  • Fibra: 10,1 g

Contraindicacions del wasabi

Com pràcticament qualsevol aliment, el wasabi presenta algunes contraindicacions. Es desaconsella usar-ne en cas de gastritis i úlceres gàstriques, així com en persones amb hipertensió o en tractaments antiinflamatoris. Si es pren en excés, també pot causar hemorroides.

Receptes amb wasabi

Hi ha moltes receptes amb wasabi que es poden preparar en casa. Per exemple, podem afegir-ne en plats amb tonyina o donar un toc molt especial a un poke bowl o a un maki sushi, si ens animem i volem provar de fer sushi casolà. Té un sabor que marca la diferència, t’ho assegurem!