Arranquem la temporada d’estiu i els plans improvisats que ens agraden tant. Quedades per a sopar, per a prendre un aperitiu, i així, de sobte ens trobem que hem organitzat un sopar o un dinar i en som els amfitrions

tema del mes

27 juny 2018

Compartix

Quan tenim convidats a casa ens vénen els dubtes i el pànic; ací vos deixem, doncs, algunes idees per a la planificació, receptes i la manera d’organitzar estes trobades perquè rebre a casa es convertisca en un autèntic plaer.

Vos proposem organitzar un dinar/sopar de tipus bufet, perquè encara que és una mica més costós de muntar, permet als convidats que puguen triar el que més els agrada i als amfitrions no hagen d’estar pendents de servir plats i així disfrutar millor de la festa.

El més important és una bona planificació del que farem i no voler fer un milió de coses diferents, totes alhora. És millor preparar quatre o cinc plats que estiguen perfectes, que no voler fer-ne molts i que no isquen bé. A més, este no és el moment per a fer experiments i receptes que no hàgem fet mai: hem d’anar a receptes que siguen fàcils i que no ens suposen un maldecap, ni un mal tràngol per als nostres convidats. A més, com més plats freds planifiquem, més fàcil serà per a l’organització i la presentació. Després podem completar la taula amb snacks, com ara papes, cacaus, ametles, olives, envinagrats, uns fuets tallats en trossets, etc.

I per a les postres, aprofita que estem a l’estiu i tria fruita de temporada tallada en trossets en gots xicotets; la pots acompanyar de xocolate fos, o si ho preferixes, pots jugar a combinar algunes boles de gelat o, també, oferir granissats i sorbets ja preparats.

 

Idees per a la presentació de la taula

Per a la presentació de la taula, no et compliques, el millor és disposar d’una taula llarga on es puguen anar posant tots els elements. A l’extrem esquerre posa el parament: gots apilats, plats de diferents mides, tovallons i un pot amb els diferents coberts, per si algú en necessita. Seguidament, comença amb els plats del menjar; com que tots seran freds no hi ha problema en la distribució. En una taula a banda, més menuda, pots posar una safa gran amb glaçons i la beguda perquè es mantinga freda.

 

Les claus d'un bon amfitrió

  • El picant, no n’abuses.
  • Els al·lèrgens, pregunta als convidats si tenen alguna al·lèrgia o intolerància alimentària.
  • No et compliques la vida amb receptes noves, no és moment d’innovar.
  • La beguda: has de tindre previstes begudes 0 % ensucrades, cerveses sense alcohol, vi negre i blanc... Això sí, que totes estiguen molt fredes.
  • La música: fes-ne una selecció agradable perquè sone de fons al llarg de tot el sopar o dinar.

Receptes originals per als teus amics

-Broqueta de mozzarella, tomaca cherry i alfàbega.

-Hummus de cigrons amb crudités de carlota, cogombre, api, pimentons roig, groc i verd.

-Guacamole amb nachos.

-Truites de creïlla (amb ceba o sense, per a tots els gustos).

-Pimentons del piquillo farcits de brandada d’abadejo.

-Cassoletes de sobrassada, formatge i mel.

-Taula de saladures.

-Taula de formatges.

-Plat de pernil.

-Gotets de gaspatxo amb crispy de ceba.

-Pa (diferents tipus de panets xicotets).