Ensalada de pasta freda

L’ensalada de pasta és un clàssic de l’estiu: fresqueta, aporta vitamines i hidrats. T’expliquem com es fa de manera fàcil i ràpida.

hui mengem

Compartix

Ensalada fría de pasta


És la recepta de l’estiu per excellència i la més socorreguda a l’hora de preparar un tàper per a menjar en el treball, anar d’excursió o passar el dia a la platja. Però alerta, perquè l’ensalada de pasta no és un contenidor de menjar. 

Encara que accepte una gran varietat d’ingredients, no s’ha de sobrecarregar d’ingredients ni de condiments. A més, també és molt important el tipus de pasta i el seu punt de cocció. Quant al tipus el millor és, sens dubte, la pasta curta: macarrons, espirals, galets… Per contra, cal evitar la pasta llarga i els llacets, ja que la seua superfície plana fa que els condiments no s’hi adherisquen bé i acaben al fons del plat.

Pel que fa al temps de cocció, per a menjar la pasta freda cal coure-la un poc més de l’habitual. És a dir, si el fabricant indica que per a estar al dente necessita 8 minuts, cal bullir-la un parell de minuts més per a evitar que quan es refrede quede dura i gomosa.

Un altre tema que no s’ha de perdre de vista són els condiments. Encara que la pasta admet diverses varietats de condiments, no s’ha de sobrecarregar i, el més important, no s’ha d’adobar amb antelació. L’ideal és fer-ho abans de menjar.

Es pot utilitzar des del clàssic adob d’oli i sal, fins a vinagretes més sofisticades o, fins i tot, afegir-hi herbes aromàtiques fresques com ara alfàbega, romer, menta o timó. En canvi, l’opció menys recomanable és adobar amb maionesa o salsa rosa, ja que este tipus de salses emmascaren el sabor dels aliments i es poden fer malbé amb la calor.

Ensalada de pasta original

És la recepta de pasta per excel•lència, originària d’Itàlia i fàcil de preparar. T’expliquem com es prepara l’autèntica recepta de pasta:


Ensalada fría de pasta

Ingredients per a 4 persones:

300 g de pasta curta

1 llanda de tonyina al natural

1 mozzarella de búfala per a tallar a daus

- 24 tomaques “cherry”.

- 8 olives negres

Unes fulles d’alfàbega fresca

Sal

Pebre blanc

Oli d’oliva verge extra

Preparación

1. Posem a bullir aigua abundant amb un grapat de sal. Quan l’aigua alce el bull hi afegim la pasta i la mantenim el temps indicat pel fabricant, més 2 minuts.

2. Mentrestant, tallem la mozzarella a daus, partim les tomaques i les olives per la mitat i afegim la llanda de tonyina. Ho mesclem tot bé en un bol.

3. A continuació, hi afegim les fulles d’alfàbega i ho salpebrem.

4. Quan la pasta estiga freda, la mesclem amb la resta d’ingredients i ho reguem amb un raget d’oli d’oliva verge extra.


A punt per a servir!

Més receptes d’ensalada freda de pasta

Ensalada fría de pasta

Ingredients per a 4 persones:

300 g de pasta curta
1 paquet de salmó fumat
2 ous durs
1 alvocat
1 mozzarella de búfala per a tallar a daus
Tàperes en vinagre
2 cullerades d’oli verge extra.
1 cullerada de mostassa
1 cullerada de mel
- 1 polsim de sal

Preparació:

1. Posem a bullir aigua abundant amb un grapat de sal. Quan l’aigua alce el bulli hi afegim la pasta i la mantenim el temps que indique el fabricant, més 2 minuts.

2. Mentrestant, preparem la vinagreta: posem en un bol 2 cullerades d’oli d’oliva verge extra, 1 de mel, 1 de mostassa i 1 polsim de sal, remenem i reservem.

3. A continuació, tallem a daus els ous, els alvocats i la mozzarella. Els afegim al bol juntament amb les tàperes.

4. Tallem el salmó a tires i l’afegim a la mescla.

5. Quan la pasta estiga llesta, l’escorrem, la deixem refredar i la mesclem amb la resta d’ingredients.

6.  Finalment, abans de servir-la, la reguem amb la vinagreta.


Pasta con Ciruelas 

Ensalada de pasta con pollo