Farinetes d’avena: com es fa el porridge

El porridge o les farinetes d’avena és un desdejuni molt saludable, perfecte per a afrontar el dia amb energia. Et contem com ho pots preparar.

hui mengem

23 gener 2020

Compartix

Gachas de avena: cómo hacer porridge

L’avena és un cereal molt complet i equilibrat, superior a altres tipus de cereals, tant per l’aportació de proteïnes com pels greixos saludables que té. Conté un 60% d’hidrats de carboni, la majoria polisacàrids d’absorció lenta, i una gran quantitat de fibra, que ens dona més sensació de sacietat i ens aporta energia. Esta aportació de fibra també fa que l’avena siga una gran reguladora intestinal, a més d’ajudar a millorar els nivells de colesterol.


Farinetes d’avena per a desdejunar


Les farinetes d’avena, més conegudes actualment com porridge, s’han posat de moda perquè són desdejuni complet, sa i nutritiu. Vegem com de fàcils són de preparar i disfrutem de tots els beneficis que ens aporta este cereal. 

Com es fa el porridge d’avena


Gachas de avena: cómo hacer porridge

Ingredients:

200/250 ml de llet (de vaca, d’avena, vegetal) o aigua

4 cullerades de flocs d’avena

Opcional: canella, vainilla, fruita fresca, mel, fruita seca.

Elaboració:

1. En un cassó, posem a calfar la llet o l’aigua (si volem, podem afegir-hi corfa de taronja o una baina de vainilla) 

2. Quan alce el bull, retirem la corfa o la baina, hi afegim els flocs d’avena i ho cuinem a foc molt lent durant 2 minuts, remenant constantment. 

3. Quan tinguem una mescla un poc grumosa, apaguem el foc i ho deixem reposar al voltant d’un minut. 

4. Ho servim en un bol i ja està a punt.  


Una vegada servit, hi podem afegir altres ingredients com ara canella, fruita seca, una miqueta de mel o fruita fresca de temporada tallada a trossets.