Fruites amb os, aromàtiques i molt refrescants

Nectarines, bresquilles, albercocs, prunes… Saps quines són les fruites de pinyol més populars? Passem revista a les varietats més desitjades de l’estiu.

els frescos

8 juliol 2019

Compartix


La frescor, l’aroma i la facilitat per a conservar-les i transportar-les, les fa ideals per a prendre-les a qualsevol hora i en qualsevol lloc. Estes varietats de pinyol o llavor, també conegudes com drupes, són protagonistes en les fruiteres de la majoria de cases durant els mesos més calorosos.

De diferents mides i textures, totes pertanyen a la família de les rosàcies i més en concret al gènere prunus, que té un pinyol a l’interior. A més, coincidixen perquè tenen una polpa carnosa i perquè assolixen el moment òptim de consum entre els mesos de juny i octubre, depenent de la varietat.

Propietats

• Hidratants: contenen fins al 80 % d’aigua segons la varietat.
 Baixes en calories.
• Digestives:
font natural de fibra.
• Aporten vitamines: 
sobretot vitamina A i C. Afavorixen la regeneració de la pell, el sistema immunitari i la vista.
• Aporten minerals.


Frutas de hueso Sabrosas

Sabies que este tipus de fruita també es coneix com drupa?

Varietats

Hi ha un gran nombre de variants que al seu torn s’han creuat per donar lloc a unes altres varietats. Totes coincidixen que tenen la pell en tonalitats que van des del groc o ataronjat fins al carmesí. Estes són algunes de les més consumides:


Están son algunas de las más consumidas:

Bresquilla:

 la varietat roja es cull a començament de temporada i té un gust més àcid, mentre que la groga es cull un poc més tard i té un toc més melós. Aporten fibra, que facilita el trànsit intestinal.

- Nectarina:
 És una varietat de bresquilla, de pell llisa i brillant i de sabor intens. Aporta fibra i vitamina C, que ajuda al funcionament normal del sistema immunitari.

- Albercoc:
prové d’Àsia. El seu color ataronjat és degut als carotens, que en el nostre organisme es convertixen en vitamina A, essencial per a mantindre la visió en condicions normals.

- Pruna:

Té un color uniforme que, segons la varietat, serà groga, verda o roja violàcia. El component principal és l’aigua i és una bona font de fibra, especialment amb pell.

- Paraguaià:

Original per la forma aplatada i la pell vellutada, representa una varietat de bresquilla rica en vitamina C, que protegix les nostres cèl•lules del mal oxidatiu.

- Cirera:

Aporta folats, que ajuden a disminuir el cansament i la fatiga, i contribuïx al funcionament normal del sistema immunològic.

En la cuina

Normalment es mengen crues o bé com a base per a postres dolces, compotes, confitures o melmelades, però val la pena tastar-les en altres elaboracions. Per exemple, al forn a màxima temperatura durant 15-20 minuts, cobertes amb canella i acompanyades d’un gelat de vainilla.

- Pastís de cirera
- Bescuit d’albercoc i plàtan
- Bresquilles al forn
- Coulis de pruna


Frutas de hueso