Gastronomia d'Almeria: plats típics

Et contem quins són els plats típics i les joies gastronòmiques d’Almeria i la zona del cap de Gata. Disfruta al màxim de la Capital Espanyola de la Gastronomia 2019 i d’esta zona de costa amb tot el seu sabor.

VIATJAR AMB GUST

Compartix

Almería


Gall de Sant Pere, llenguado, polp, cap-roig, mero… La llista de peixos típics de la costa d’Almeria és tan impressionant com la relació de les platges i cales de visita obligada: Las Negras, Los Muertos, San Pedro, El Playazo, Roquetas…

Una gastronomia senzilla, assequible i amb unes matèries primeres d’una qualitat excel•lent que convida a disfrutar de l’ambient tranquil i informal d’esta zona. A més de la fritada i dels arrossos amb base de peix o marisc, les tapes tradicionals triomfen a la taula i les barres des de Garrucha fins a Roquetas.

Peix i marisc

Preparats, generalment, a la planxa amb oli d’oliva o vi blanc i sobre un llit de sal grossa. Moll, gamba, rapcavalla… N’hi ha per a tots els gustos!

Guisats

 Guisat mariner: cavalla, emperador o rap, amb una picada d’ametles, alls i pa.

 Gurullos amb llamàntol: pasta de farina de blat amb un sofregit, llamàntol, sépia... En trobaràs a la zona de Roquetas.

 Migas: de farina o de pa, acompanyades de pimentons verds fregits i sardines o aladrocs o amb embotit.

 Cuajadera: es prepara amb sépia, creïlles, vi blanc, safrà i pebre i constituïx un guisat molt contundent, típic de la zona de Garrucha.Almería, bocados de mar


Tapas

• Tabernero o enfritá: una espècie de pisto que se servix damunt d’una llesca de pa o en un panet.

• Chérigan (adaptació de Sheriff Gun, sobrenom del xef que la va popularitzar): pa torrat amb allioli o maionesa d’all, amb pernil serrà o cuit, truita, tonyina o anxoves.

Tortas de avío: unes coquetes que duen aladrocs, tomaca, ceba, pimentó, all, espècies i sal. Molt típiques de la zona de Vera.