Receptes de tonyina: senzilles i saboroses
Coneix les millors receptes de tonyina per a preparar plats senzills i saborosos elaborats amb este peix blau. T’expliquem com es cuina amb tonyina.
hui mengem
Compartix
La tonyina és un dels peixos blaus més consumits al nostre país. La seua composició nutricional rica en omega-3, proteïnes, vitamines i minerals fa de la tonyina un aliment molt beneficiós per a la nostra salut. A més, com es pot consumir tant en filet como en conserva, és un peix apte per a acompanyar gran quantitat de plats.
A continuació t’expliquem alguns exemples de receptes per a poder traure el màxim profit d’este peix tan nutritiu.
Tartar de atún
El tartar es un plato a base de pescado o carne cruda, en pequeños trozos, macerado con limón y que se condimenta con especias y salsas. Suele presentarse sobre tostadas y funciona como un entrante o aperitivo muy vistoso, fresco y rico.
Ingredients (4 persones)
- 300 g de tonyina roja fresca
- 2 alvocats
- ½ ceba tendra
- ½ llima o llima verda
- 3 cullerades soperes de salsa de soja
- Wasabi (una cullerada, opcional, si ens agrada el picant)
- 1 cullerada sopera d’oli de sèsam
- ½ cullerada per a postres de gingebre
- Llavors de sèsam per a decorar
- Oli d’oliva verge extra
- Sal
Preparació:
1. Piquem la ceba tendra molt fina i la reservem. A continuació, tallem la tonyina a dauets menuts i també els reservem.
2. En un recipient, mesclem l’oli de sèsam, la salsa de soja, el wasabi al gust, el gingebre i una miqueta de sal (amb compte de no passar-nos, ja que la salsa de soja és salada)
3. I ncorporem la tonyina i la ceba tendra a la mescla anterior i ho remenem bé perquè s’impregne de la salsa. Deixem que repose durant mitja hora, encara que si ho preparem el dia abans guanyarà sabor.
4. A l’hora de consumir-ho, tallem l’alvocat a daus menuts i els posem en un altre bol. Els ruixem amb el suc de la llima, una miqueta de sal i una cullerada d’oli d’oliva.
5. Quan la tonyina haja reposat prou prepararem els plats.
6. Perquè ens quede més ben presentat, podem utilitzar un molde d’emplatar; si no en tenim cap el podem fabricar tallant el fons d’una llanda de tonyina, amb un obrillandes, i netejant-la bé per a evitar talls.
7. Col·loquem el motle en el plat i omplim el fons amb una capa d’alvocat (fins a la meitat del motle). La xafem suaument amb una cullera.
8. Hi afegim la tonyina i la xafem de la mateixa manera.
9. Retirem el motle, ho empolvorem amb sèsam i... a punt per a menjar!
Tonyina amb ceba
Ingredients (4 persones)
- 600 g de tonyina en filets
- 4 cebes
- 5 g de pebre roig dolç
- 1 fulla de llorer
- 1 branqueta de timó
- 50 ml de vi blanc sec
- 20 ml de vinagre de xerés
- 100 ml de caldo de peix
- 40 g d’oli d’oliva
- 4 alls
- 1 branqueta de julivert
- Pebre en gra
- Sal
Preparació:
1. Tallem les cebes en juliana molt fina i les sofregim a foc molt baix en una cassola amb uns quants grans de pebre, el timó i el llorer. Quan estiguen a punt de daurar-se, les salem, hi afegim el pebre roig i ho mesclem bé.
2. Hi agreguem el vinagre, ho deixem coure 3 minuts i hi afegim el vi. Ho deixem reduir. Finalment hi incorporem el caldo i ho deixem coure lentament fins que la ceba torne a expressar-se i s’hagen integrat els sabors.
3. Mentrestant, piquem el julivert i els alls ben fins, salpebrem els filets de tonyina i els fregim ràpidament, volta i volta, en una paella. En l’últim minut, hi afegim la picada d’all i julivert, que no han d’arribar a daurar-se.
4. Col·loquem els filets de tonyina en una safata per a forn, els cobrim del tot amb la ceba i introduïm la safata al forn a 180 °C durant 5 minuts.