Receptes de tonyina: senzilles i saboroses

Coneix les millors receptes de tonyina per a preparar plats senzills i saborosos elaborats amb este peix blau. T’expliquem com es cuina amb tonyina.

hui mengem

Compartix

Recetas de atún: sencillas y sabrosas


La tonyina és un dels peixos blaus més consumits al nostre país. La seua composició nutricional rica en omega-3, proteïnes, vitamines i minerals fa de la tonyina un aliment molt beneficiós per a la nostra salut. A més, com es pot consumir tant en filet como en conserva, és un peix apte per a acompanyar gran quantitat de plats. 


A continuació t’expliquem alguns exemples de receptes per a poder traure el màxim profit d’este peix tan nutritiu.

Tartar de atún 

El tartar es un plato a base de pescado o carne cruda, en pequeños trozos, macerado con limón y que se condimenta con especias y salsas. Suele presentarse sobre tostadas y funciona como un entrante o aperitivo muy vistoso, fresco y rico. 

Ingredients (4 persones)

300 g de tonyina roja fresca

2 alvocats

½ ceba tendra

½ llima o llima verda

3 cullerades soperes de salsa de soja

Wasabi (una cullerada, opcional, si ens agrada el picant)

1 cullerada sopera d’oli de sèsam

½ cullerada per a postres de gingebre

Llavors de sèsam per a decorar

Oli d’oliva verge extra 

Sal 


Recetas de atún: sencillas y sabrosas

Preparació:

1. Piquem la ceba tendra molt fina i la reservem. A continuació, tallem la tonyina a dauets menuts i també els reservem.

2. En un recipient, mesclem l’oli de sèsam, la salsa de soja, el wasabi al gust, el gingebre i una miqueta de sal (amb compte de no passar-nos, ja que la salsa de soja és salada) 

3. I ncorporem la tonyina i la ceba tendra a la mescla anterior i ho remenem bé perquè s’impregne de la salsa. Deixem que repose durant mitja hora, encara que si ho preparem el dia abans guanyarà sabor. 

4. A l’hora de consumir-ho, tallem l’alvocat a daus menuts i els posem en un altre bol. Els ruixem amb el suc de la llima, una miqueta de sal i una cullerada d’oli d’oliva. 

5. Quan la tonyina haja reposat prou prepararem els plats. 

6. Perquè ens quede més ben presentat, podem utilitzar un molde d’emplatar; si no en tenim cap el podem fabricar tallant el fons d’una llanda de tonyina, amb un obrillandes, i netejant-la bé per a evitar talls. 

7. Col·loquem el motle en el plat i omplim el fons amb una capa d’alvocat (fins a la meitat del motle). La xafem suaument amb una cullera. 

8. Hi afegim la tonyina i la xafem de la mateixa manera. 

9. Retirem el motle, ho empolvorem amb sèsam i... a punt per a menjar!

Tonyina amb ceba

Ingredients  (4 persones)

600 g de tonyina en filets

4 cebes

5 g de pebre roig dolç

1 fulla de llorer

1 branqueta de timó

50 ml de vi blanc sec

20 ml de vinagre de xerés

100 ml de caldo de peix

40 g d’oli d’oliva

4 alls

1 branqueta de julivert

Pebre en gra

Sal

Preparació:

1. Tallem les cebes en juliana molt fina i les sofregim a foc molt baix en una cassola amb uns quants grans de pebre, el timó i el llorer. Quan estiguen a punt de daurar-se, les salem, hi afegim el pebre roig i ho mesclem bé. 

2. Hi agreguem el vinagre, ho deixem coure 3 minuts i hi afegim el vi. Ho deixem reduir. Finalment hi incorporem el caldo i ho deixem coure lentament fins que la ceba torne a expressar-se i s’hagen integrat els sabors. 

3. Mentrestant, piquem el julivert i els alls ben fins, salpebrem els filets de tonyina i els fregim ràpidament, volta i volta, en una paella. En l’últim minut, hi afegim la picada d’all i julivert, que no han d’arribar a daurar-se. 

4. Col·loquem els filets de tonyina en una safata per a forn, els cobrim del tot amb la ceba i introduïm la safata al forn a 180 °C durant 5 minuts.