Receptes amb formatge fresc sanes i saludables
Descobrix les receptes amb formatge fresc més sanes i saludables. Delicioses receptes amb alt valor nutricional i baixes calories perquè gaudisques mentre et cuides
hui mengem
Compartix
Originàriament es feia amb llet d’ovella, però ara solen ser de llet de vaca o de mescla de vaca i ovella. Destaca el gust lleuger que té, amb tocs salats.
Dins dels formatges frescos destaca el de Burgos, que pren el nom d’esta ciutat castellanolleonesa, les baixes temperatures i l’altitud de la qual van propiciar la seua aparició, quan els seus habitants acudien al mercat setmanal per vendre el formatge, ja que es podia conservar en bones condicions sense necessitat de curació.
¿Coneixes les propietats del formatge fresc?
El formatge fresc destaca per l’alt contingut en proteïnes i minerals. És ric en calci, com qualsevol lacti, i per això contribuïx al manteniment dels ossos. La seua aportació de fòsfor contribuïx al metabolisme energètic normal i al manteniment de les dents.
Ensalades delicioses amb formatge fresc
El formatge fresc és molt versàtil i el podem utilitzar per a portar una dieta sana i equilibrada, tant en receptes dolces com salades, fredes o calentes. Com que té un gust tan suau i lleuger, combina amb quasi qualsevol tipus d’encisams, diversos tipus de verdures de fulla (espinacs, bledes, endívia, xicòria…), amb fruita seca, fruites del bosc, panses, fruits del mar o alvocat, fins i tot amb taronja o poma. Així que deixa volar la imaginació…
- Ensalada de tomaca amb formatge fresc
- Broquetes de tomaca cherry
- Ensalada de formatge fresc i albergina
- Ensalada d’espinacs frescos amb nabius, anous i formatge fresc.
I també podem utilitzar el formatge fresc per a postres:
- Muffins de formatge fresc amb anous
- Pastís de formatge amb taronges i xocolate
Formatge fresc a la planxa
El formatge fresc fregit, típic de la Regió de Múrcia i Albacete, és una delícia a qualsevol lloc d’Espanya i molt fàcil de preparar. Encara que podem utilitzar qualsevol tipus de formatge fresc, sembla que el de cabra té més consistència i queda millor. Si vols desfer-te amb el seu gust, pren nota:
Ingredients:
- Trossos de formatge fresc de cabra
- Tomaques madures
- Mig pimentó verd
- Mig pimentó roig
- Oli d’oliva verge
- Sal
Elaboració:
- Fregim els pimentons, tallats en trossets mitjans, amb un bon raig d’oli d’oliva. I els reservem.
- Cuinem les tomaques, ratllades en la paella perquè perden l’aigua. Les salem al gust i hi afegim una miqueta de sucre perquè perden l’àcid. Les cuinem a foc lent.
- Mesclem la tomaca fregida amb els pimentons i ho reservem.
- Fregim el formatge fresc de cabra en oli d’oliva verge abundant ben calent. Els trossos de formatge han de ser grossos, d’un centímetre més o menys.
- També el podem arrebossar en ou i pa ratllat, encara que no és la recepta original del formatge fregit de l’Altiplà murcià.