Vitamines per al cos: reforça el teu sistema immunitari abans de l'arribada del fred!

Tot i que encara ens queden dies d’estiu i de sol, el mes de setembre és, per regla general, sinònim de tornar a la rutina i anar reduint les hores d’exposició solar. Els canvis d’estació afecten tant físicament com mentalment, per això et contem els millors consells i quines són les millors vitamines per a la tardor.

SALUT I BELLESA

Compartix

Consells per a portar bé la tardor

1. Duer Dorm bé. Dormir ens ajuda a sentir-nos millor, físicament i anímicament. Fer-ho, almenys, 8 hores al dia és, juntament amb l’alimentació, la clau per a tindre un estil de vida saludable. A més, amb un son reparador ens cansem menys, tenim més resistència física i ens concentrem millor en les nostres tasques diàries.

2. Aprofita les hores de sol. Ara que es fa de nit cada volta més prompte, hem d’aprofitar les hores de llum al màxim. En primer lloc, per a prendre la vitamina D que ens toca del sol, que, entre altres beneficis, allunya la depressió, millora l’aspecte de la pell, enfortix els ossos i pot augmentar el nombre de glòbuls blancs, la qual cosa és perfecta per a protegir-nos dels refredats propis d’esta època de l’any. En segon lloc, hem d’aprofitar estes hores per a fer exercici, que ens ajudarà a produir endorfines, les encarregades de fer-nos sentir de més bon humor per a crear així un estat de benestar.

3. Cuida l’alimentació. Triar aliments de temporada i mantindre una dieta sana i equilibrada ens ajudarà a enfortir el sistema immunològic i a estar forts per a l’arribada del fred. Els aliments rics en vitamines i minerals ens ajudaran a previndre grips i catarros, tan propis d’esta estació. Carabassa, bledes, espinacs, moniato, col, bolets i bajoques són algunes de les verdures de temporada de la tardor. Quant a la fruita, podem trobar pomes, mandarines, magranes, taronges, raïm i fruites del bosc com ara mores, nabius o groselles.

4. Protegix-te la pell. És important protegir la pell, tant per dins com per fora. Beure dos litres d’aigua al dia és fonamental per a mantindre una pell hidratada per dins. Els olis essencials ens ajudaran a hidratar, a nodrir i a reparar la pell per fora després dels excessos a què ens exposem a l’estiu: sol, mar i clor. No hem d’oblidar exfoliar la pell per a eliminar les pells mortes i les impureses i així que els olis puguen actuar millor.

5. 
Saneja’t els cabells. Els cabells i la pell són els dos grans afectats de l’estiu per l’exposició solar, el salnitre del mar i els clors de les piscines. Així que, probablement, les vacances han fet efecte en els nostres cabells, ja que els han deixat secs i danyats. L’arribada de la tardor és el moment ideal per a hidratar, nodrir i retallar les puntes dels cabells i, així, donar-los un aspecte més saludable.


Vitamínate. Prepara tu cuerpo para el otoño.

Vitamines, de la A a la E, per a rebre la tardor

El final de les vacances és, per a molts, sinònim de preparar-se per a la nova estació i recórrer als complexos multivitamínics, però no sempre són necessaris. Et proposem les 6 vitamines que no poden faltar en la teua dieta i en quins aliments les pots trobar.

1. Vitamina A. A la tardor , prendre vitamina A és fonamental per a no agafar ni un refredat, ja que és l’encarregada de reforçar el sistema immunitari. Es troba, principalment, en les fruites i verdures de color taronja, com la carlota, la bresquilla o l’albercoc.


2. Vitamina B6. Esta vitamina s’encarrega de cremar greixos per a estar més concentrats durant el dia. És l’aliat ideal tant per a les persones que vulguen perdre pes com per a aquelles que hagen d’estar concentrades durant un temps llarg. Es troba en molts aliments, com ara la carn roja, els ous o el peix.

3. Vitamina B9. Més coneguda com àcid fòlic, la seua importància es troba en la necessitat de fabricar glòbuls rojos, necessaris perquè el cos sencer es nodrisca correctament. Esta vitamina es troba en llegums, fesols o espàrrecs i cítrics, com ara la taronja o el pomelo.


4. Vitamina C. 
Esta vitamina és la responsable de la creació del col•lagen, un compost que es troba entre les cèl•lules, així com de l’absorció del ferro. Es troba, especialment, en els cítrics, com les taronges, els pomelos o les llimes.

5. Vitamina D. El principal objectiu d’esta vitamina és l’absorció del calci en els ossos; de fet, es recomana consumir-ne per a evitar l’osteoporosi. El mateix cos és qui genera la vitamina D quan ens exposem a la llum solar: un simple passeig és suficient per a mantindre els nivells òptims d’esta vitamina. El rovell d’ou o els peixos grassos també són aliments rics en vitamina D.

6. Vitamina E. té un gran poder antioxidant, per això contribuïx a la protecció de les cèl•lules contra l’oxidació que ocasionen els radicals lliures, compostos que es formen quan el cos transforma els aliments consumits en energia. Estes propietats antioxidants ajuden el sistema immunològic, però també el nerviós i el cardiovascular. Esta vitamina es troba, sobretot, en els olis vegetals, que s’utilitzen, fins i tot, per a hidratar els cabells de forma natural, però també en la fruita seca, com els pistatxos o les llavors de carabassa, i en els pésols, l’orada, la dacsa dolç o els espinacs en conserva.