Recepta de vi negre d'estiu: aprén com fer-lo pas a pas

Et comptem la recepta per a fer un bon vi negre d'estiu per a refrescar-te, una de les begudes més apetibles en època de calor.

a examen

Compartix

Quin és l'origen del vi negre d'estiu?

L'origen del vi negre d'estiu data dels anys 20 del segle XX en una venda de Còrdova anomenada Vargas, l'amo de la qual va començar a servir el seu vi de la casa mesclat amb sifó per a alleujar la sufocant calor de les nits d'estiu cordoveses. Este sifó contenia soda a pressió per a ‘donar-li vidilla’ a begudes com el vi negre o el vermut. No obstant això, no va ser fins als anys 60 quan es va popularitzar el seu consum a Espanya, quan la mescla de vi negre jove i gasosa es va veure potenciada per la publicitat d'una famosa marca d'este popular refresc.

Tipus de vi negre d'estiu

El vi negre d'estiu és un combinat típic espanyol realitzat amb vi negre, llimonada o gasosa. Este combinat tan popular es dona, sobretot, durant l'estiu. Amb els anys, esta beguda ha anat evolucionant i hui dia, la podem trobar en diversos bars i terrasses, elaborada amb diferents refrescos. Pren nota dels tipus de vi negre d'estiu que podem trobar!

Tipus de vi negre d'estiu segons la mescla

Variants del vi negre d'estiu

  • Pitilingorri: al País Basc es coneix al vi negre d'estiu ambt este nom. Està elaborat amb vi negre i refresc de llima o refresc de taronja. 
  • Calimocho o Kalimotcho: esta beguda tan popular en els anys 70, substitueix la gasosa pel refresc de cola o Coca-Cola.

Com fer vi negre d'estiu casolà

Ingredients del vi negre d'estiu

Preparar negre d'estiu pas a pas

  • Per a fer un bon vi negre d'estiu és important utilitzar un vi negre de ‘una certa’ qualitat, amb una acidesa baixa perquè ens quede millor.
  • Tant si utilitzem gasosa com a refresc de llima, és important que estiguen ben freds, ja que la seua funció és aportar bambolles i frescor al vi. L'ideal és utilitzar la mateixa quantitat de vi que de gasosa o llima, encara que això depén de gustos.
  • El gel és un altre element fonamental del vi negre d'estiu que hem d'utilitzar en abundancia. 
  • Finalment, la fruita cítrica, llima o taronja o les dos juntes, en rodaixes. Si optem per gasosa, que és menys àcida, es recomana utilitzar llima. Però això també dependrà del gust de l'usuari. 
  • A l'hora de servir, tingues en compte servir-ho en got ample o bé, en una copa de pilota. 
  • La recepta del vi negre d'estiu casolà és molt senzilla, però si no t'animes a preparar esta beguda a casa o bé, careixes de temps, sempre pots adquirir el teu vi negre d'estiu ja elaborat, al  teu supermercat de confiança.

Amb què acompanyar el vi negre d'estiu?

El vi negre d'estiu es tracta d'una beguda d'estiu que, normalment, es pren en l'aperitiu. A continuació, et proposem una sèrie de receptes per a prendre d'entrant, molt fresques i saboroses, anima't a provar-les!