¿Què cal portar a un càmping? Idees de menjars per a acampar
Amb el bon temps comença la temporada de càmping. Et donem algunes idees perquè els teus menjars al càmping siguen divertits i saludables.
hui mengem
Compartix
Encara que les vacances d’estiu estan molt a prop i és moment de començar a planificar-les, amb el bon temps també arriben les escapades de cap de setmana. Si el que t’abellix és un cap de setmana diferent, amb amics, família o parella, però fora de casa, anar de càmping és una de les millors opcions, ja que, a més de ser molt divertit, és econòmic i està a l’abast de moltes butxaques.
Què portem a un càmping?
Si ja tens la tenda, el sac, el matalaf i el coixí localitzats, ara necessites preparar els utensilis per a menjar i cuinar.
• Una cuina de gas xicoteta.
• Una olla menuda on pugues coure coses senzilles com arròs o pasta.
• Una paella mitjana.
• Gots, plats i coberts.
• Una nevera portàtil
• Cadires i taula plegable per a asseure’s a menjar i gaudir dels moments de descans.
• Llanternes.
• Repel•lent de mosquits.
• Farmaciola de primers auxilis.
Menjar per a càmping
Si planeges fer menjars al càmping, t’ajudem a fer una llista d’aliments que et pots endur preparats i que et faciliten les “minivacances”.
• Porta sempre un lot d’espècies bàsiques (sal, pebre, orenga, curri, pebre roig i all en pols), productes que poden ser la diferència entre un menjar insípid i un menjar deliciós.
• Verdures i fruita fresca que aguanten un parell de dies sense refrigeració.
• Conserves en llanda (llegums, verdures, peixos en oli, i fins i tot, carns en conserva) són de llarga conservació i no necessiten refrigeració. Una vegada oberts s’han de consumir en el moment.
• Arròs i pasta seca: a més de combinar amb quasi tots els aliments (verdures, carns o peixos en conserva), ens aporten hidrats de carboni.
• Sopes i altres aliments deshidratats.
• Fruita seca: són aliments de bona conservació i gran aportació energètica; una vegada oberts s’hauran de mantindre sempre tancats quan no s’utilitzen per a evitar que hi entre pols o insectes.
És recomanable tractar de separar les begudes del menjar. Com que fa calor es consumix més líquid, i això suposa obrir permanentment la nevera i que per tant perda fred.
Receptes per a fer al càmping
Ensalada fresca amb mango, cuscús I menta
Ingredients ( 6 persones)
- 200 g de mango madur
- 100 g sémola de cuscús
- 80 g de cogombre
- 60 g de julivert fresc
- 20 g de tiges d’alls tendres
- 10 g de menta
- 50 ml de suc de llima
- 40 ml de d’oli d’oliva verge extra
- 8-10 ravenets
- Sal i pebre
Preparació:
- Primer prepara la sèmola de cuscús, segons les instruccions del paquet. Una vegada feta, deixa-la refredar i reserva-la per a més tard.
- Trosseja els alls tendres, talla el julivert i la menta i mescla tots els ingredients en un bol. Pela el mig cogombre, lleva’n les llavors i talla’l també en trossos menuts.
- A continuació, pela el mango, talla’l i afig-lo a l’ensalada. El mateix amb els ravenets, després de llavar-los i netejar-ne les puntes. Incorpora-hi el cuscús i, per a acabar, adoba l’ensalada amb suc de llima, oli d’oliva i sal i pebre al gust.
Energia
148 KCL
Proteïnes
3.1 g
Greixos
7.1 g
Sucres
4.7 g
HDC
16.2 g
SAT
1 g
MONO
4.8 g
Poli
0.8 g
Fibra
3.2 g
Colesterol
0 g