Quan sorprendre costa poc.

tema del mes

Compartix


Espanya és un dels països europeus on, tradicionalment, més diners ens gastem en les festes de Nadal, sobretot pel que fa al menjar. Però preparar un menú de Nadal no ha de ser necessàriament sinònim d’una gran despesa si prenem les precaucions que fan falta. A més, invertir temps en una bona presentació, ens ajudarà que tot estiga com ens agrada sense que la nostra butxaca se’n ressenta.


8 consells per a ser el millor amfitrió amb pocs diners

  1. Aprofita sempre les ofertes i els cupons descompte: tant en web i aplicacions, com en tendes físiques. Este tipus d’ofertes t’ajudaran a estalviar en la compra de Nadal.
  2. Busca, compara i compra en l’establiment que t’oferisca la millor relació qualitat-preu: requerix temps, però a la llarga et pot compensar.
  3. Aprofita el producte congelat: és una bona alternativa per a menjar productes prèmium a un preu més assequible. Si t’abellix marisc o carn de caça, no ho dubtes!
  4. Anticipa les compres tant com pugues: si t’organitzes amb temps, sempre pots trobar els productes que vols a preus més baixos. Un exemple són les begudes o els torrons.
  5. Planifica el menú en funció d’un pressupost. És una manera de delimitar i de no gastar-te després més del que havies planejat.
  6. Aposta pels aliments de temporada: tenen més bon sabor i més bon preu. A més, també contribuïxes a cuidar el medi ambient.
  7. Plats justos: estem acostumats a grans quantitats en els menús de Nadal. Siguem-ne conscients i preparem només el que faça falta per a evitar tirar menjar o comprar-ne massa. L’especial ha de ser la companyia i les receptes que fem.
  8. Substituts econòmics: si el rellomello, el marisc o el titot han pujat molt de preu, pots optar per altres productes molt saborosos però més assequibles, com el pollastre, l’ànec o les clòtxines.


Menú per a un sopar de Nadal econòmic

- Canapés:amb un poc d’imaginació, pots fer canapés boníssims amb poc de pressupost. I, com que, a més, no necessiten cuinar-se, també estalviem en llum. Te’n portem algunes opcions:

- Entrants: enguany pots optar per receptes senzilles però amb una bona presentació, per a sorprendre els convidats, com ara:

- Marisc: si el compres amb antelació, el pots congelar sense cap problema o optar per alternatives més econòmiques, com els gambots. També et pots inclinar per mol·luscos, com les clòtxines, que són més econòmiques i hi ha moltes de maneres de preparar-les.

- Carn: si també et decantes per fer carn, les racions poden ser més menudes. Et proposem:

- Postres: com que les coses bones agraden a tot el món, et presentem diverses opcions de postres lleugeres i fàcils de preparar com a colofó del teu menú de Nadal: