10 hàbits de vida saludables per a este estiu
Et portem 10 hàbits de vida saludables que pots aplicar este estiu sense que importe on estigues. Perquè no hi ha res millor que cuidar-se!
tema del mes
Compartix
Què entenem per una vida saludable?
L’Organització Mundial de la Salut (OMS) definix el terme salut com “un estat de complet benestar físic, mental i social”. Per això s’entén que una vida saludable és aquella que va més enllà de la salut física i una dieta equilibrada, i també engloba tots aquells hàbits que beneficien la salut mental.
Hàbits de vida saludable durant l’estiu
1. Mantindre una dieta equilibrada: una dieta equilibrada inclou tots els aliments de la piràmide nutricional, però en les quantitats recomanades per a cada persona. Pren nota dels més importants!
- Fruita i verdura: 2 o 3 racions al dia.
- Carn magra i peix: 3 o 4 racions a la setmana.
- Creïlles, arròs, pa, pa integral i pasta: de 4 a 6 racions diàries.
- Llet i derivats: de 2 a 4 racions a la setmana.
- Llegums: de 2 a 4 racions per setmana.
- Oli d’oliva verge extra: de 3 a 6 racions al dia.
2. Comprar aliments saludables: a les vacances disposem de més temps per a augmentar el consum d’aliments saludables i disfrutar-los, com ara la fruita i la verdura de temporada. Combina-les amb llegums o fruita seca en ensalades ben fresquetes.
3. Hidratar-se de manera adequada: com a mínim hem de beure dos litres d’aigua diaris. A l’estiu complementa la ingesta d’aigua amb llimonada casolana, sucs, nèctars i inclús gaspatxos i salmorejos. Superabellidors!
4. Fer un bon desdejuni als matins: el desdejuni és la primera menjada del dia i la més important. Aprofita per a establir una rutina de desdejuni en família i consumir aliments que poden no semblar abellidors, com ara unes farinetes d’avena. Som el seu exemple a seguir!
5. Menjar en família: aprofita per a disfrutar de la companyia dels més menuts de casa, cuinar junts, descobrir nous aliments saludables i de temporada i incorporar-los.
6. Evitar la TV i altres dispositius tecnològics durant les menjades: l’Associació Espanyola de Pediatria i l’OMS recomanen esta pràctica. Hi ha estudis que indiquen que els xiquets corren el risc de patir sobrepés, ja que no es fixen en el que mengen i ingerixen més calories.
7. Practicar esport: el més recomanable és fer 30 minuts diaris d’activitat física. Això no vol dir que hàgem de fer exercicis d’alt impacte: hi ha altres tipus d’exercici com caminar de pressa, fer rutes amb bicicleta o eixir a passejar. El que importa és fugir del sedentarisme.
8. Dormir prou: encara que a l’estiu ens costa dormir més per la calor, el més adequat és dormir 8 hores els adults i de 10 a 12 hores els xiquets. Aprofita els dies en família per a establir patrons de son que puguen servir-vos a tots per a la tornada a l’escola.
9. Cuidar la salut mental: l’ansietat i la depressió són algunes de les malalties que més es repetixen entre els adults hui dia. L’estiu és ideal per a cuidar-nos millor, buscar moments de descans i, sobretot, fer coses que ens proporcionen felicitat.
10. Sociabilitzar: l’oci és fonamental per a l’ésser humà. En esta època podem crear més plans i disfrutar, encara més, de la família i els amics. Intenta no perdre estos costums la resta de l’any.
Nuevo rol del consumidor
Leer más
Nuevo rol del consumidor